Cine este Andrei Baciu, fostul manechin numit secretar de stat în ministerul Sănătății. Imaginile care l-au alungat prima dată din această funcție

Andrei Baciu a fost numit secretar de stat în ministerul Sănătății, iar fostul manechin s-a mai aflat și în trecut în apropiere de o funcție similară. Mai exact, acesta a fost propus ca ministru al Sănătății, în Guvernul Cioloș, dar aceasta decizie nu a fost niciodată confirmată, fiind ulterior retrasă. Pe final de 2019, cel care a decis o asemenea numire a fost premierul Ludovic Orban.

Cine este Andrei Baciu, fostul manechin numit secretar de stat în ministerul Sănătății

Imaginile care l-au alungat prima dată din funcție veneau ca o surpriză, pe timpul Guvernului Cioloș. Din pricina pozelor realizate când făcea parte din lumea modei, Andrei Baciu, în vârstă de 33 de ani, și-a pierdut șansa, pe atunci, de-a se afirma, la cârma ministerului ce îi fusese atribuit. Miercuri, decizia de a-l numi pe acesta cel mai nou secretar de stat în ministerul Sănătății a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Andrei Baciu deja făcea parte din echipa condusă de Victor Costache, de la începutul mandatului acestuia ca ministru al Sănătății și îi era consilier. Tot miercuri, și Vasile Lucian Pintea, șeful Serviciului județean de Medicină Legală din Bistrița Năsăud, a fost de asemenea numit în fucția de secretar de stat, în cadrul aceluiași minister.

Cine este Andrei Baciu, fostul manechin numit secretar de stat în ministerul Sănătății. Imaginile care l-au alungat prima dată din această funcție
Fostul manechin Andrei Baciu a fost numit miercuri secretar de stat în cadrul ministerului Sănătății

Andrei Baciu are vârsta de 33 de ani și este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, având studii și în management, pe domeniul sănătății, pe care le-a efectuat în Marea Britanie. Când a fost propus ca ministru al Sănătății, de către Dacian Cioloș, avea vârsta de 29 de ani, iar propunerea a ajuns să fie retrasă, la doar câteva ore. În spațiul public au fost prezentate mai multe fotografii cu Andrei Baciu în lenjerie intimă, din diverse campanii, fie branduri, pentru care a lucrat, în calitate de manechin.

„La domnul Baciu nu am renunţat doar din cauza pozelor, ci din cauză că dânsul nu a fost sincer în privinţa pregătirii”, dezvăluia, în noiembrie 2015, Dacian Cioloş, potrivit adevărul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI