Cine e PSD-istul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. Cum i-a crescut averea subit, în ultimii 3 ani

Cine e PSD-istul care l-a înregistrat pe Nicușor Dan. Cum i-a crescut averea subit, în ultimii 3 ani
Cine l-a înregistrat pe Nicușor Dan

În urmă cu două zile a fost făcută publică o înregistrare a lui Nicușor Dan. Cine este PSD-istul care l-a înregistrat pe candidatul la Primăria Capitalei. În 2017 acesta avea în declarația de avere o garsonieră, iar în 2020 și-a amintit de două terenuri.

Cum i-a crescut averea omului PSD care l-a înregistrat pe Nicușor Dan

De când lucrează la Primăria Sectorului 4 al Capitalei, fostului jurnalist Cristian Zărescu, cel care l-a înregistrat pe Nicușor Dan și consilierul primarului sectorului 4, i s-a schimbat semnificativ averea.

Două terenuri achiziționate în 2012 și 2017 au fost trecute de Zărescu în declarația de avere din 2020, aferentă anului 2019. Aceste terenuri nu era trecut în declarațiile precedente. Plus un al treilea teren pe care fostul jurnalist l-a omis în prima declarație. De asemenea, tot în declarația de avere din 2020 mai apare și un Mercedes despre care nu scrie cât l-a costat, potrivit Libertatea.ro.

Mâna dreaptă a primarului

Cristian Zărescu este mâna dreaptă a primarului Sectorului 4 și are mai multe funcții legate de primărie. El este șef de cabinet în Primăria Sectorului 4, consilier al primarului Daniel Băluță și totodată, membru în AGA și în CA la Totul Verde.

Acum, el este cunoscut, mai ales pentru că l-a înregistrat pe Nicușor Dan, candidatul de dreapta la Primăria Capitalei. Înregistrarea a ajuns pe mâna Danei Budeanu, apropiată a actualului primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, care a publicat-o.

Persoană care da interviu
Averea i-a crescut în ultimii trei ani. Cine l-a înregistrat pe Nicușor Dan

Ascensiunea fostului jurnalist

Potrivit sursei citate, Cristian Zărescu a avut o ascensiune accelerată. Așadar, fostul jurnalist are o prosperitate vizibilă în declarațiile de avere. Acesta a renunțat la presă în anul 2016 pentru a deveni consilierul de imagine lui Daniel Băluță.

  • În 2017, în declarația pentru 2016 este trecută doar o garsonieră și salariul total de la Primărie și ADP Sector 4, adică 39,000 lei.
  • În 2018, în declarația pentru 2017, apare și 50% dintr-o vilă deținută, conform ziarului Curentul, de Marian Goleac, fostul șef al ADP al Sectorului 4. În plus, mai apare și un teren cumpărat în 2008, care nu era declarat cu un an înainte. Salariile depășesc 50,000.
  • În anul 2019, în declarația pentru 2018, salariul total de la Primărie și ADP depășește 104,000 lei.
  • În 2020, acesta depune două declarații. În ultima este prezentat un autoturism Mercedes fabricat în anul 2007 (care nu apare în declarațiile din anii precedenți) și două terenuri, unul la Dărăști și altul la Bragadiru. De asemenea și acestea achiziționate în trecut, în 2012 și 2017. Cele două terenuri apar în premieră în declarațiile de avere.