Cine e de vină în cazul lui Novak Djokovic. Ilie Năstase a dat verdictul

Cine e de vină în cazul lui Novak Djokovic. Ilie Năstase a dat verdictul
Cine e de vina in cazul lui Novak Djokovic. Ilie Nastase a dat verdictul

Fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase a venit cu o primă reacție, duminică dimineața, după ce presa străină a aruncat bomba despre numărul 1 mondial Novak Djokovic. Sportivul urmează să fie expulzat din Australia, după o hotărâre a autorităților supărate pe tenisman că nu este vaccinat anti-coronavirus. Cine ar fi de vină, de fapt, pentru cel mai titrat subiect al momentului?

Ilie Năstase reacționează în scandalul Novak Djokovic

Ilie Năstase a reacționat la expulzarea lui Novak Djokovic. Apelul sârbului la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne, astfel că liderul ATP trebuie să părăsească țara în următoarele ore. Năstase este de părere că Djokovic a fost consiliat greșit. Sportivul, în vârstă de 34 de ani, are interdicție de a mai juca trei ani la prestigiosul turneu Australian Open.

„Cred că marea vină e a părinților lui. Bine că s-a terminat, începea turneu și tot de Djokovic vorbeam”, a declarat Ilie Năstase, la Antena 3.

Cine e de vină pentru această situație

Întrebat să explice de ce ar fi vina părinților, fostul jucător de tenis a precizat că declarațiile făcute de tatăl lui Djokovic, cum că numărul 1 mondial era la închisoare, că nu i se dădea de mâncare sau că era bătut, au făcut și mai mult rău și au agravat situația care și așa era tensionată.

„Dacă ți se spune că trebuie să te vaccinezi când ți se trimite invitația, cred că trebuie să faci acest lucru. Cred că marea vină este a părinților lui. Am văzut declarațiile că în închisoare nu i-au dat să mănânce, mai lipsea să spună că l-au și bătut, nu aveau rost. Nu spun eu că e vinovat, eu mă bucur că s-a terminat treaba asta”, a afirmat românul nostru.

Liderul ATP va fi expulzat din Australia

Judecătorul australian James Allsop a anunţat că apelul lui Novak Djokovici a fost respins, așa că jucătorul sârb trebuie să achite costurile aferente. Decizia a fost luată în unanimitate de trei judecători şi nu poate fi contestată de nimeni. Astfel, liderul mondial în tenis va fi deportat şi riscă să nu mai poată intra în Australia în următorii trei ani.

Avocații sportivului nu au reușit să-i convingă pe judecători că fac o greșeală

Audierile privind dosarul vizei lui Novak Djokovici au durat patru ore, între 00.30 şi 05.30, cu o pauză de o oră. Avocaţii lui Novak Djokovic au încercat să-i convingă pe judecători că o mare parte din motivele ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, pentru a-l deporta pe tenismanul sârb se bazează pe presupuse comentarii antivaccinare făcute într-un articol apărut în presă.