Novak Djokovic reacționează după ce a aflat că va fi deportat: „Sunt extrem de dezamăgit”

Novak Djokovic reacționează după ce a aflat că va fi deportat: „Sunt extrem de dezamăgit”
Cine ii ia locul la Australian Open

Novak Djokovic a pierdut apelul privind anularea vizei sale australiene, după ce o instanță a respins recursul numărului 1 mondial masculin, ceea ce înseamnă că acum riscă să fie expulzat din Australia. Trei judecători de la Curtea Federală au confirmat o decizie luată vineri de ministrul imigrației, Djokovic confirmându-și retragerea din turneul de la Melbourne Park, afirmând totodată că s-a simțit „inconfortabil” din cauza atenției acordate lui în ultima săptămână.

Prima reacție a lui Djokovic după anunțul expulzării sale din Australia

Djokovic nu este vaccinat împotriva COVID-19 și va rămâne în detenție la Melbourne înainte de a fi expulzat. Într-o lovitură separată pentru Djokovic și pentru speranțele sale de a-și consolida poziția de cel mai mare jucător masculin din toate timpurile în ceea ce privește cele mai multe turnee de Grand Slam câștigate, ordinul de expulzare include de obicei și o interdicție de trei ani de a se întoarce în Australia, ceea ce, la 34 de ani, ar putea însemna sfârșitul speranțelor realiste de a câștiga din nou la Melbourne.

„Aș dori să fac o scurtă declarație pentru a aborda rezultatele ședinței de astăzi de la tribunal. Îmi voi lua ceva timp pentru a mă odihni și a mă recupera, înainte de a face alte comentarii în afară de acestea.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.

Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile competente în ceea ce privește plecarea mea din țară.
Mă simt inconfortabil din cauza faptului că în ultimele săptămâni s-a pus accentul pe mine și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc.

Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu. În cele din urmă, aș dori să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și compatrioților mei sârbi pentru sprijinul vostru constant. Cu toții ați fost o mare sursă de putere pentru mine” a spus Novak Djokovic.

Tenismenul, „un risc pentru sănătatea publicului australian”

Ministrul a anulat viza pe motiv că prezența lui Djokovic în Australia poate reprezenta un risc pentru sănătatea și „buna ordine” a publicului australian și „poate fi contraproductivă pentru eforturile de vaccinare depuse de alte persoane în Australia”.

Viza lui Djokovic a fost inițial anulată pe 6 ianuarie pe aeroportul din Melbourne, la câteva ore după ce acesta a sosit pentru a participa la primul turneu de Grand Slam din 2022. Un oficial de frontieră i-a anulat viza după ce a decis că Djokovic nu se califica pentru o scutire medicală de la regulile Australiei pentru vizitatorii nevaccinați.

Cine îi ia locul la Australian Open

Novak Djokovic va fi înlocuit de Salvatore Caruso în primul tur de la Australian Open. Italianul îl va înfrunta mâine pe Miomir Kecmanovic, iar meciul se va deplasa probabil în afara Rod Laver Arena.

Thanasi Kokkinakis a câștigat un prim titlu în circuitul ATP în weekend, iar Novak Djokovic și-a făcut timp din drama problemei cu viza pentru a-l felicita.

Australianul l-a învins pe francezul Arthur Rinderknech în trei seturi pentru a câștiga coroana de la Adelaide International Two.

„Felicitări pentru primul tău titlu în orașul natal, Thanasi. După toate greutățile pe care ți le-au cauzat accidentările, sunt sigur că acest lucru este și mai binevenit. Îl meriți! Este grozav pentru tenis. Mult noroc la Melbourne”.

Novak Djokovic nu numai că va fi expulzat după ce a pierdut apelul privind viza australiană, dar asta înseamnă că riscă o interdicție de trei ani de ședere în această țară.

O excepție de la această interdicție poate fi făcută în „circumstanțe imperioase”, dar numai dacă acordarea vizei este în interesul unui cetățean australian.

https://www.youtube.com/watch?v=HxIQWMIBRh4