Cine a fost jurnalistul Emanuel Isopescu. Ce boli grave i-au curmat cariera în TV

Cine a fost jurnalistul Emanuel Isopescu. Ce boli grave i-au curmat cariera în TV
Cine a fost jurnalistul Emanuel Isopescu

Nu se poate să nu fi auzit măcar o dată de jurnalistul Emanuel Isopescu. Acesta a decedat, ieri, la vârsta de 74 de ani, după o lungă perioadă de suferință. Anunțul morții a fost făcut de fiica acestuia, Ioana Isopescu, care a scris un mesaj de rămas bun pe rețelele sociale. Ce boală i-a curmat viața omului de televiziune, aflați în rândurile de mai jos.

Cine a fost Emanuel Isopescu

Fost șef la Televiziunea Română și jurnalist de investigații, Emanuel Isopescu, s-a stins din viață, ieri, la vârsta de 74 de ani. De-a lungul carierei sale, Isopescu a lucrat mai multe posturi TV importante și s-a retras din activitate în 2011, din cauza unor probleme de sănătate. Mai exact, acesta s-a retras la pensiunea sa din Tulcea, fiind bolnav de rectocolită, afecțiune caracterizată de o inflamaţie persistentă la nivelul întregului colon.

Anunțul morții cunoscutului om de presă a fost făcut de fiica sa, Ioana Isopescu, care a scris un mesaj sec pe rețelele sociale, în care anunța că tatăl său a trecut într-o altă lume, una mult mai bună.

„Drepții cu drepții, viii cu viii 3.08.1945-2.09.2020. Tătucă, rămas bun“, a transmis Ioana Isopescu, într-o postare pe Facebook.

Celebrul jurnalist de investigații a murit ieri

La rândul său, Emil Hossu-Longin, un bun prieten de-al lui Emanuel Isopescu, a publicat un mesaj emoționant pe social-media, la scurt timp după ce a aflat că mentorul său în ale jurnalismului s-a stins din viață.

Celebrul jurnalist de investigații, Emanuel Isopescu, a murit ieri, 2 septembrie
Celebrul jurnalist de investigații, Emanuel Isopescu, a murit ieri, 2 septembrie

„E cel care mi-a deschis cariera de jurnalist în TVR, la Social, omul pe care îl știa oricine, în orice loc din România. M-a învățat multe, mi-a dat încredere și emisiuni. A fost un boier, un altruist, un ziarist excelent. Mi-a fost prieten, camarad și tovarăș de tenis de masă. Rămas bun, Șefule, mulțumesc frumos pentru tot!“, a scris jurnalistul Emil Hossu-Longin.

Emanuel Isopescu a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, în 1971, însă a lucrat ca jurnalist de investigaţii pentru cele mai importante posturi de televiziune din România. Pe lângă cariera de jurnalist, acesta a fost şi șef al Televiziunii Române.