Bogdan Stanoevici a murit la vârsta de 62 de ani după o luptă crâncenă cu virusul care a afectat lumea întreagă. Despre viaţa actorului care a fost şi ministru în guvernul Victor Ponta se ştiu, însă, prea puţine.
Unul dintre cei mai cunoscut actori ai României, Bogdan Stanoevici a murit la spitalul Sfântul Pantelimon din București. În vârstă de 62 de ani, fusese internat în stare gravă încă de la începutul lunii decembrie. Fostul ministru în guvernul Ponta susţinea, înaintea alegerilor parlamentare, că virusul care provoacă COVID-19 a fost creat în laborator , iar “brevetul este înregistrat şi la Paris şi la New York”.
Mai mult, în luna mai 2020, a participat la un protest împotriva măsurilor sanitare, alături de alți zeci de oameni.
„Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă.
Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment”, declara Stanoevici atunci.
Cunoscutul actor a fost, între 5 martie și 17 decembrie 2014, ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul Victor Ponta, dar şi secretar de stat al Ministerului Culturii începând din ianuarie 2015 până în decembrie 2015, când a fost demis din această funcție.
De asemenea, Bogdan Stanoevici fusese numit director general interimar al Circului Globus din București în perioada 2017-2020. Acesta a fost dat afară după ce a fost descoperit un management defectuos la nivelul instituției.
În 2019, a candidat, sub sloganul „România, din nou acasă!”, la alegerile prezidenţiale, însă cariera politică de scurtă durată nu l-a ajutat prea mult când a venit vorba despre voturi. Tot atunci, a realizat un set de reguli generale la care a invitat oamenii, ONG-urile sau partidele să adere – Pact al Păcii Între Oameni.
“În urmă cu câteva luni deja, propuneam acest Pact al Păcii Între Oameni. Sigur că nicio televiziune şi niciun ziar sau jurnalist nu au considerat util să vorbească despre Pactul meu… La scurt timp după ce am propus acest pact, şi Iohannis şi Bârna şi alți candidați, aşa zis importanți au propus la rândul lor un pact. Evident toată presa a vorbit de diferitele pacturi…
Avusesem deci o idee bună. Şi acum iată că cercul s-a închis. Kelemen Hunor, propune un pact de bune maniere pentru campania electorală. Este aproape o copie la xerox, a pactului propus de mine în iunie. Mă bucur… Mai bine mai târziu decât niciodată”, a scris Stanoevici pe pagina sa de Facebook.