Cine a apărut la mormântul Corneliei Catanga, chiar ieri: ”O moarte cu multe semne de întrebare”

Cine a apărut la mormântul Corneliei Catanga, chiar ieri: ”O moarte cu multe semne de întrebare”
Cine a apărut la mormântul Corneliei Catanga chiar ieri

A fost scandal la înmormântarea Corneliei Catanga, numită ”Regina muzicii lăutărești”. Soțul și fiul artistei au încercat să îi convingă pe polițiști și jandarmi să amâne slujba, pentru ca ei și apropiații să aibă timp suficient pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreței. Nu s-a putut. Artista a făcut infarct după ce a contractat noul virus, iar legea a obligat rudele să-și ia rămas bun repede de la aceasta. Evenimentul funeral a fost prea mic pentru marea solistă. De ieri, însă, oamenii au început să apară la locul său de veci, pentru a face chiar și în acest condiții un ultim gest pentru Catanga.

Cine a apărut la mormântul Corneliei Catanga ieri

Nicoleta Voicu, cântăreață de muzică populară, a fost la mormântul Corneliei Caranta la o zi după ce aceasta a fost înmormântată de urgență, cu protocolul COVID-19. Ea i-a adus un buchet de flori și i-a aprins o lumânare colegei de breaslă, întrucât nu a putut participa la înmormântare date fiind legile în pandemie.

„Nu le-a fost ușor…”

„Nu are cum să nu te miște sufletește, nu are cum. O moarte cu multe semne de întrebare, dar cu un răspuns sigur. Atâta durere și atâta suferință pe care publicul nu o înțelege și m-a durut cel mai mult faptul că i-a cam ciuruit zilele acestea… o familie de artiști, trei. Și toți trei artiști de primă mână… ca domnul Pădureanu, Alexandru Pădureanu, ca doamna Catanga nu se vor mai naște.

Nu degeaba i se spunea regina muzicii lăutărești. Să fie ciuruiți pentru acea situație financiară, despre care, nu știu, a fost strigătul lor de disperare. Cu siguranță nu le-a fost ușor… Ce părinte nu ar fi făcut la fel. Pentru că au făcut un împrumut la bancă și au girat cu casa, cu munca lor de o viață.  Câți părinți nu au copii bolnavi și își vând casele…”, spune Nicoleta Voicu.

Apelul cântăreței de muzică populară 

Aceasta a făcut un apel ca artiștii care ajung în situații dificile să fie ajutați, să nu mai moară în sărăcie, făcând referire la situația familiei Pădureanu, formată din trei artiști care nu au mai văzut scena de mai bine de un an.  ”Artiștii mai au perioadele de post, în care nu cântă. În familia doamnei Catanga în post, trei artiști, nu cântă niciunul… Trăiesc din rezerve”, spunea Nicoleta Voicu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI