Cum să prepari cele mai bune chifteluțe de dovlecei. Iată rețeta, dar și ingredientul secret, și anume, adaugă puțină mentă, iar gustul va fi cu adevărat unul special.
Ingrediente chifteluțe de dovlecei
Dovleceii se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se presară puțină sare și se lasă puțin ca să se scurgă zeamă. După aproximativ 20 de minute, răzătura de dovleac se strânge în palme și se elimină toată zeama. Se amestecă apoi cu oul bătut, pătrunjelul, piperul, cățeii de usturoi pisați, iar la final, făina. Va rezulta o compoziție legată, însă moale.
Puneți ulei într-o tigaie, iar cu ajutorul unei linguri udate înainte și cu palmele umde formați chifteluțele pe care le prăjiți câteva minute pe ambele părți. Se scot apoi pe un șervet de hârtie pentru a i se absorbi uleiul încins. Chifteluțele de dovleac se servesc calde, alături de sos făcut din usturoi, castravete și iaurt slab.
Dovlecelul este ideal în curele de slăbire. Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, dar şi cel de fibre, aduce cu sine o scădere în greutate sănătoasă, fără ca senzaţia de foame să îşi facă simţită prezenţa așa curând. Dovlecelul se poate mânca atât gătit, cât şi crud, și de aceea este considerat foarte versatil, cu puţine calorii şi delicios.
Dovlecelul este bun pentru menţinerea sănătăţii, fiind o sursă bună de mangan, zinc, potasiu, cupru, fosfor, calciu, folaţi, vitaminele A, C, B1, B6, B12. Mai mult, în dovlecel se găsesc toate grupele de substanţe nutritive, inclusiv carbohidraţi, aminoacizi şi sodiu, iar asta ajută cu siguranţă la menținerea sănătății fizice şi mintale.