Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai bună rețetă pentru chiftele delicioase

Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai bună rețetă pentru chiftele delicioase
Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai bună rețetă pentru chiftele delicioase. Sursa foto: savoriurbane.com

Vă prezentăm mai jos o rețetă de chifteluțe la cuptor cu legume coapte. Este o rețetă simplă de chiftele, fragede si bune, coapte pe un pat de legume. Astfel, chiftelutele se vor găti odata cu garnitura, în aceeași tavă.

Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai delicioasă rețetă pentru chifteluțe

Vă prezentăm o idee de rețetă delicioasă de chiftele cu legume la cuptor. Chiftelele vor fi gata odată cu garnitura, întrucât aceste se gătesc pe un pat de legume. De asemenea, rețeta este și una sănătoasă, întrucât este fără prăjeala.

Ingrediente necesare pentru chifteluțe

1 kg carne tocata de porc sau in amestec cu vita
1 ceapa veche tocata sau 1 legatura de ceapa verde
8-10 catei de usturoi mari sau 1 legatura de usturoi verde
2 lingurite rase de sare (dupa gust)
1½ lingurite piper negru proaspat macinat
2 lingurite cimbru uscat
3-4 lingurite boia dulce (paprika)
4 felii de paine inmuiata
o mana de frunze verzi de patrunjel

Pentru patul de legume:

1 vanata medie
1 dovlecel sau zucchini (optional)
200 g ciuperci proaspete
2-3 ardei rosii kapia sau ardei albi de gradina
4-5 cartofi (noi, daca sunt in sezon)
sare, piper
250 ml suc de rosii (passata sau rosii cuburi din cutie)

Alte ingrediente necesare

putin ulei pentru stropit
o mana de verdeata tocata pentru presarat deasupra (patrunjel, marar, leurda, cozi de ceapa si usturoi verde etc)

Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai bună rețetă pentru chiftele delicioase
Chiftele la cuptor cu garnitură de legume. Cea mai bună rețetă pentru chiftele delicioase. Sursa foto: savoriurbane.com

Cum se prepară chifteluțele pe pat de legume

Pentru început se toacă ceapa și usturoiul verde și se pun deoparte, iar o parte din cozi pentru a le presăra peste legume. Se așează carnea tocată într-un castron încăpător și se asezonează cu sare, piper, cimbru și multa boia. Se înmoaie 4 felii de paine albă, fără coajă, și se înmoaie în apă.

Acestea se vor stoarce și se pune peste carnea tocată. Se adaugă ceapa și usturoiul verde împreună cu frunzele de pătrunjel tocate. Totul se amestecă bine și se gustă de sare.

Cât se țin chiftelele la cuptor

Vânăta se spalăă și se taie în cuburi, după care se lasă un pic de timp cu sare pentru a nu fi amare. Cartofii se taie felii gsoase și se așează pe fundul tăvii. Ardeii grași se taie fâșii, ciupercile se taie jumătăți și se așează în tavă, iar peste ele se așează cozile de ceapă și usturoi verde păstrate anterior.

Chiftele se porționează cu ajutorul unei linguri, se riotunjesc cu palmele umede de apă și se așează peste patul de legume. Pe fundul tăvii se mai agaugă un pic de ulei și roșiile în bulion. Și chfteluțele vor trebui stropite cu un pic de ulei și vor merge la cuptor pentru 30 de minute cu folie deasupra și încă 30 de minute fără folie. Cuptorul trebuie preâncins la 200 de grade. După ora respectivă petrecută în cuptor chifteluțele vor putea fi servite cu garnitura de pe fundul tăvii. Vă dorim poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI