Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt

Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt
Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt

Făcea amor de șase ori pe noapte, era gelos și violent. Păzea dormitorul nevestelor sale cu un pistol în mână, dar avea zeci de amante. Și-a cunoscut una dintre soții când era doar o copilă de opt anișori: „Era un degenerat! Avea pofte nefirești, anormale!”. În spatele rolurilor comice, Charlie Chaplin era obsedat de minore. Câte puștoaice i-au trecut, de fapt, prin pat?

Au crezut că documentele nu vor ieși niciodată la lumină. Adevărul despre obsesia lui Charlie Chaplin pentru minore. Cum și-a chinuit actorul soțiile?

Căsnicii eșuate, care nu avuseseră nicio legătură cu dragostea, copii din flori, avorturi și scandal sexual după scandal sexual. Adevărata față a lui Charlie Chaplin era complet diferită de imaginea pe care o prezenta în fața fanilor. Avea 29 de ani când ajungea, întâia oară, în fața altarului. Mireasa, Mildred Harris, avea doar 16 ani. Nu se iubeau. După o noapte de amor cu Chaplin, puștoaica, care se visa actriță, a crezut că a rămas însărcinată.

De teama unui scandal public, s-au căsătorit. La câteva săptămâni după nunta forțată, Mildred și-a dat seama că fusese doar o alarmă falsă. Au rămas împreună și, după un timp, au aflat că urmau să devină părinți. La doar trei zile după naștere, bebelușul a murit. După doi ani de mariaj, au ajuns la divorț.

În timpul procesului, tânăra, care avea puțin peste 18 ani, a povestit cum a fost chinuită în timpul căsniciei cu Chaplin pe propriul ei soț. Nu avea voie să aibă musafiri și era lăsată singură în casă zile în șir, fără să știe unde era sau când se va întoarce soțul ei acasă:

„Era foarte irascibil, nerăbdător şi mă trata ca pe o cretină”, l-a acuzat Mildred.

Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt
Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt – Mildred Harris

A doua soție a lui Charlie Chaplin avea doar opt ani când l-a cunoscut: „Poftele lui erau degenerate, perverse, nefirești, anormale!”

Lita Grey a fost cea care ar fi putut să-i distrugă întreaga carieră. De frica detaliilor pe care aceasta ar fi putut să le dea presei, Charlie Chaplin i-a oferit 800.000 de dolari la divorț, cea mai scumpă despărțire la acea vreme. Lita Grey l-a cunoscut întâia oară pe actor când avea doar opt ani. Patru ani mai târziu, a primit un rol mic în pelicula „The Kid”. S-au reîntâlnit la audițiile pentru „Gold Rush”, când Lita avea 15 ani. Istoria părea că se repetă. După o partidă de amor în cabina de machiaj, puștoaica a rămas însărcinată. Îngrozit că va ajunge la închisoare pentru că avusese relații sexuale cu o minoră, Chaplin a pus la cale un plan diabolic.

Inițial, i-a cerut să facă avort. Apoi, a vorbit cu mama ei și i-a cerut să găsească un băiat care să accepte să se însoare cu Lita și să-i crească copilul, în schimbul a 20.000 de dolari. Propunerea a scârbit-o pe mama adolescentei, după cum notează Peter Ackroyd în cartea „Charlie Chaplin”. Nu a avut de ales și s-a căsătorit chiar el cu fata. Ceremonia a avut loc în Mexic, în mare secret. Lita a fost cea care a dezvăluit apetitul nebun al actorului pentru sex. Potrivit acesteia, făceau amor și de șase ori pe noapte, fără ca Chaplin să dea vreun semn de epuizare. Au avut împreună doi copii, pe Charlie Chaplin Jr. şi pe Sydney Earl Chaplin.

Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt
Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt – Lita Grey

După trei ani de căsătorie, Lita a cerut divorțul. Infidelitatea și violența actorului o aruncaseră în pragul disperării. În actele de divorț, tânăra a descris cu lux de amănunte cum Charlie Chaplin patrula în fața ușii de la dormitorul ei cu un pistol, fiind convins că ea îi era infidelă. Mai mult, se pare că actorul ar fi amenințat-o și pe ea cu arma. Lita a dezvăluit cum fusese obligată să satisfacă toate „poftele lui sexuale degenerate, perverse, nefireşti, anormale”.

Cele 50 de pagini ce l-au aruncat pe Charlie Chaplin în pragul sinuciderii

Abuzurile la care a fost supusă Lita de Charlie Chaplin au fost detaliate în cele 50 de pagini depuse de ea la tribunal. Acestea au fost descoperite, în 2015, într-o bancă abandonată din Los Angeles. În documente, Lita descrie acte sexuale care în California anilor ’20 erau considerate ilegale.

„Cerinţele lui erau atât de degradante şi jignitoare, încât i-au şocat sensibilitatea şi decenţa morală a soţiei şi i-au creat repulsie”, se mai spune în documente.

Dacă vreun paragraf ar fi ajuns în presă, Chaplin ar fi fost ruinat. Gândul că filmele sale ar putea fi interzise, l-ar fi dus aproape de sinucidere. Șoferul actorului a declarat că actorul ar fi încercat să se arunce de la fereastra hotelului său din New York.

Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt
Charlie Chaplin, obsedat de minore. Cu câte puştoaice s-ar fi culcat actorul, de fapt – Oona O’Neill

După nouă ani de la divorțul de Lita, Charlie Chaplin se căsătorea a treia oară. De data asta, lucrurile erau diferite. Paulette Goddard, noua sa soție, era deja o actriță cunoscută și nu depinde în niciun fel de faima lui. S-au despărțit în 1940, la scurt timp după premiera „The Great Dictator”. Motivul era tot comportamentul actorului. Goddard nu a mai putut suporta nevoia lui de a se lăuda cu fostele cuceriri. La acea vreme, Charlie Chaplin susținea că făcuse amor cu 2.000 de femei.

Și-a cunoscut marea iubire când avea 54 de ani. Oona abia împlinise 18 ani

Charlie Chaplin s-a căsătorit, a patra oară, cu Oona O’Neill, fiica lui Eugene O’Neill. Avea doar 18 ani când i-a devenit mireasă actorului și i-a rămas alături până ce acesta s-a stins din viață. Cei doi au avut împreună opt copii.