Excesele fără minte ale dictatorilor: cum huzureau când poporul era subjugat

Excesele fără minte ale dictatorilor: cum huzureau când poporul era subjugat

Dictatorii din secolul XX se credeau un fel de Zei pe pământ. Aceștia au surprins de-a lungul timpul omenirea prin deciziile stranii pe care le-au luat, dar și prin excentricitatea de care au dat dovadă. Vezi ce decrete au dat Adolf, Saparmurat, Mobutu, Gaddafi și Ceaușescu.

De exemplu, Mao Zedong, fost Președinte al Partidului Comunist Chinez, a dezgustat pe toată lumea, cu dantura sa de culoare verzuie. El nu credea în igiena dentară şi refuza să îşi perieze dinţii. Astfel, dinții săi aveau un aspect oribil, plini de tartru, iar gingiile sale erau infectate. Explicația lui Mao era că, tigrul nu își spală dinții și totuși, tigrii aveau dinții foarte ascuțiți.

Fanteziile sexuale ale lui Adolf Hitler

Adolf Hitler, lider al Partidului Muncitoresc German, a dotaat armata sale cu păpuşi gonflabile, pentru a reduce transmiterea sifilisului. Păpuşile de plastic reprezentau idealul feminin, blonde cu ochi albaștri și erau și foarte practice, deoarece încăpeau inclusiv în rucsacele soldaţilor. Fabrica din Desden în care se produceau a fost aruncată în aer.

Se mai spune și că Hitler petrecea o mare parte din timpul său liber în compania nepoatei sale, Geli Raubal, cu care ar fi întreținut relaţii sexuale. Alt secret al lui Hitler dezvăluie că acesta a avut doar un testicol, iar pentru a-şi stimula libidoul Hitler îşi injecta lichid seminal de taur.

Deși, nu s-ar putea spune că Hitler era un fan al comediilor, acest mit a fost demolat în momentul în care Chaplin l-a ridiculizat pe Adolf Hitler în Marele Dictator, iar acesta nu s-a supărat. Lucru care denotă că unul dintre actorii săi favoriţi a fost Charlie Chaplin și că îi plăceau comediile.

Adolf Hitler a supraviețuit unui număr de 43 de tentative de asasinat și a sfârșit prin sinucidere. Se mai spune, că el a luat până la 80 de medicamente diferite pe zi.

Unul dintre aceste medicamente pe care Hitler îl lua, se numește  Pervitin și conţine metamfetamină, un drog puternic care crează stări de euforie şi reduce oboseala, însă crează dependenţă de doze tot mai mari.

Saparmurat a schimbat denumirea pâinii cu numele mamei sale

Saparmurat Ataievici Niiazov, fostul dictator din Turkmenistan s-a întrecut în măsuri care mai de care, mai ridicole, date probabil doar pentru a-și impune puterea. Astfel, el a interzis următoarele:

  • prezentatorii de de televiziune nu mai aveau voie să se machieze, pentru că îi era greu să distingă prezentatorii de prezentatoare;
  • baletul şi operea au fost interzize;
  • fumatului în public a devenit ilegal;
  • play-back-ul a fost interzis;
  • tinerii nu mai aveau voie să poarte barbă și nici plete;
  • bibliotecile publice au fost închise;
  • un număr mare de spitale din afara capitalei au fost închise, lucru care a avut urmări devastatoare asupra populaţiei.

Saparmurat a decis că termenul tradiţional turkmen care denumea pâinea, çörek, a devenit învechit şi a fost înlocuit cu gurbansoltan eje (numele mamei sale). Și a continuat seria decretelor absurde cu înlocuirea  jurământul lui Hippocrate, cu jurământul faţă de preşedinte. Și nu s-a oprit aici.

A schimbat și numelor zilelor şi lunilor anului, pentru a aduce un omagiu eroilor naţiunii. Ruhnama („Cartea Sufletului”) pe care a scris-o Saparmurat Niiazov a fost declarată cartea sfântă a naţiunii și era considerată de aceeaşi valoare cu a Coranului şi a Bibliei. Un exemplar a fost pus într-o capsulă şi lansat în spaţiu.

Excesul de zel al lui Mobutu

Mobutu, dictatorul Zairului, a ținut neapărat să pună monopol pe televiziune. Astfel, a dat un decret prin care în programele televiziuni din Zair niciun alt nume în afară de al său nu mai putea fi menţionat. Toate programele de seară începeau cu o scenă în care el era înfăţişat coborând din Rai. Şi-a ales numeroase nume pentru a-şi arăta grandoarea în faţa supuşilor săi.

El a devenit bogat din vânzarea bogăţiilor naturale ale ţării, astfel averea sa ar fi ajuns la cinci miliarde de dolari, în timp ce marea majoritate a populaţiei suferea de foamete. Kim Jong-Il era numit „Creatorul Universului”, alături de tatăl său.

Există chiar și un mit, care îl prezintă pe Mobutu, ca un fel de Dumnezeu. În biografia sa este descris momentul în care a venit pe lume, ca fiind o minune. În momentul naşterii sale, care a avut loc pe muntele sacru Baekdu, o nouă stea a format şi a luminat cerul, iar anotimpurile s-au schimbat brusc de la iarnă la primăvară şi a apărut un curcubeu dublu. În plus, se soue că avea și puterea de a controla vremea.

Gărzile sexi ale lui Gaddafi

Muammar Gaddafi, Dictatorul libian avea 15 femei ca gărzi personale. Acestea erau instruite în apărarea sa, dar scopul lor era să impresioneze prin ţinuta lor. Au fost numite gărzile amazoniene. De asemnea, ca toți ceilalți dictatori Gaddafi trebuia să-și creze o imagine care să stârnească frică, așa că acesta susţinea că îşi spală mâinile în sânge de cerb.

Macías Nguema, primul preşedinte al Guineei Ecuadoriale a decis schimbarea motto-ului naţional în „Nu există un alt zeu decât Macías Nguema”. Tot el a ordonat uciderea guvernatorului Băncii Centrale din Guineea Ecuadorială şi a mutat toate rezervele acesteia în vila sa.

Nguema a ordonat în Ajunul Crăciunului din 1969,  împuşcarea a 150 dintre oponenţii săi. Ca să fie sigur că momentul acesta sângeros va rămâne în istorie, executările au avut loc în timp ce pe fundal, la difuzoare rula melodia  „Those Were the Days”, de Mary Hopkin. Alt dictator, Iosif Stalin a comandat ca oamenii ucişi la ordinul său să fie şterşi din fotografii, astfel imaginile de grup în care victimele sale apăreau erau editate.

Nici Nicolae Ceaușescu nu s-a lăsat mai prejos. Pentru a-i face loc Casei Poporului, au fost demolate cartiere întregi care ocupau o suprafaţă de peste şapte kilometri pătraţi din centrul vechi al capitalei, iar 40.000 de oameni care locuiau în zonă au fost relocaţi.

Casa Poporului a devenit apoi cel mai mare şantier din Bucureşti, iar pentru construcţia ei au fost folosiţi 20.000 de oameni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI