11 sept. 2022 | 16:14

Cetăţenii care vor ajunge la închisoare dacă fac prea cald în locuinţe. Nu au voie să depăşească 19 grade Celsius în această țară europeană

Social
Cetăţenii care vor ajunge la închisoare dacă fac prea cald în locuinţe. Nu au voie să depăşească 19 grade Celsius în această țară europeană

Cetăţenii ajung la închisoare dacă fac prea cald în locuinţe! Criza energetică a ajuns și în țara europeană, considerată a fi cea mai bogată. Pentru prima dată în istorie, statul european impune restricții la nivel național privind consumul de energie în contextul crizei din Ucraina. Cetăţenii ar putea ajunge la închisoare dacă fac prea cald în locuinţe, în funcție de tipul de infracțiune. La sfârșitul lunii august, autoritățile au anunțat că, din cauza sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, care au determinat-o pe aceasta din urmă să închidă gazoductul Nord Stream 1, iar populația nu va avea voie să își încălzească locuințele cu mai mult de 19 grade Celsius.

Criza energetică lovește și în Elveția

Markus Spörndli, purtătorul de cuvânt al departamentului economic elvețian, a declarat săptămâna aceasta că rezervele de gaz sunt în scădere. Asta înseamnă că sunt necesare restricții pentru a evita o pierdere totală de energie la iarnă.

Încălcările legii țării privind aprovizionarea constituie întotdeauna infracțiuni sau chiar crime și ar trebui să fie urmărite în mod implicit de cantoane„, a declarat Spörndli. Oficialul a mai explicat că cei care încalcă intenționat noua regulă riscă până la trei ani de închisoare.

Dacă un elvețian își supraîncălzește din greșeală locuința, atunci pedeapsa cu închisoarea va fi schimbată cu o simplă amendă. Locuitorilor elvețieni li se interzice să încălzească apa peste 60 de grade.

Amenda care va fi impusă consumatorilor care încalcă noile legi privind energia va fi de la 30 de franci până la un maxim de 3.000 de franci pe zi, a declarat Spörndli. Suma va depinde de natura infracțiunii și de situația economică a făptuitorului.

În plus, încălcările intenționate ale directivelor guvernamentale ar putea duce la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru consumatori, lucru pe care Spörndli spune că guvernul speră să îl evite.

Vezi și: Când va scădea prețul gazului natural, de fapt. Ministrul Energiei a făcut anunțul mult așteptat

Guvernul elvețian a decis! Cetăţenii ajung la închisoare dacă fac prea cald în locuinţe

Guvernul elvețian le ordonă cetățenilor să nu mai folosească încălzitoare și corturi cu aer cald în interiorul locuințelor lor. De asemenea, toate saunele și piscinele încălzite trebuie să fie oprite.

Chiar și prepararea apei pentru ceai sau cafea este acum interzisă. Guvernul elvețian a stabilit o limită de încălzire a apei de 60 de grade Celsius.

Punctul de fierbere al apei este de 212 grade Celsius, ceea ce înseamnă că elvețienii nu vor avea voie să gătească orez, paste sau orice altceva care necesită apă mai caldă de 60 de grade Celsius.

Nu se știe cum intenționează Elveția să controleze toate acestea. Va desfășura echipe itinerante de spioni ai apei pentru a se asigura că fiecare reședință elvețiană închide arzătorul în momentul în care o oală cu apă atinge 60 de grade?

Va rămâne puțină electricitate disponibilă în Elveția în această iarnă. Asta se va întâmpla, odată ce se va reduce furnizarea. Specialiștii spun că oricum costul energiei va fi exorbitant de scump.

Din acest motiv, Werner Luginbuehl, șeful Comisiei elvețiene pentru electricitate ElCom, a îndemnat cetățenii, încă din august, să se aprovizioneze acum cu lumânări și lemne de foc, în așteptarea unor posibile întreruperi de curent în timpul iernii.

Măsuri similare și în alte state europene

Numeroase alte țări europene introduc restricții similare în contextul agravării crizei energetice ca urmare a închiderii gazoductului Nord Stream 1. Economistul francez Charles Gave a declarat că tot mai mulți oameni nu mai cred în povestea conform căreia Vladimir Putin este singurul vinovat pentru criză.

„În ultimii 15 ani, liderii noștri europeni au intrat într-o nebunie climatică. Au promovat oglinzi magice și mori de vânt ca soluție.

Nu funcționează. Aceste soluții cer aceeași capacitate în centralele electrice pe gaz”, a declarat Gave, conform NationandState.com.

Rămâne de urmărit ce se va întâmpla și pe restul continentului și dacă acest gen de măsuri vor fi luate de mai toate guvernele europene, inclusiv în România.