Celentano din Las Fierbinți explică momentul viral din episodul de Crăciun: „Experiența mea personală” EXCLUSIV

Celentano din Las Fierbinți explică momentul viral din episodul de Crăciun: „Experiența mea personală” EXCLUSIV
Adrian Văncică știe ce-și doresc românii

Cum s-a născut  în mintea lui Celentano confuzia dintre o poezie patriotică şi o rugăciune? Adrian Văncică a explicat pentru playtech.ro că pentru acest scenariu s-a inspirat din experienţa sa personală, din anii de şcoală de pe vremea comunismului.

Adrian Văncică, surprinde din nou în „Las Fierbinți”

Adrian Văncică, 44 de ani, interpretul personajului Celentano din serialul de televiziune „Las Fierbinţi” a surprins, o dată în plus, o ţară întreagă, în seara de Crăciun prin scenariul episodului special difuzat cu acest prilej.

Actorul care joacă de ani buni şi rolul de scenarist al serialului a inclus două momente cu totul speciale, dintre care unul şi l-a rezervat propriului personaj.

Eroul său recită, în stilul binecunoscut déjà, o poezie,„Tatăl meu”, a Veronicăi Porumbacu, cu care mulţi dintre români se întâlneau, în anii 80 în Abecedar.

Inspirat de copilărie

“Poezia la care m-am oprit în serial vine din copilăria mea. E o poezie pe care am învăţat-o din abecedar şi pe care multe generaţii de copii au învăţat-o atunci, în ultimul deceniu al regimului comunist. Nu ştiu dacă ea mai există astăzi în cărţile de clasa întâi, dar ea mi-a lăsat o amintire aparte. Să vă explic! Acasă, mamaia mă învăţa Tatăl nostru ! La şcoală aveam parte de Tatăl meu. Deja în mintea mea de copil se crease o confuzie între Tatăl nostru şi Tatăl meu.

Nu mi-era deloc clar care dintre cele două trebuie folosite sau când trebuie folosită! Am transpus aşadar acel episod din experienţa mea personală în scenariul serialului fiindcă mi s-a părut important. Lui Celentano i se cere într-un moment de răscruce să spună o rugăciune. Urma să vină pe lume un pui de om! Şi printre aburii de alcool, panicat de cele întâmplate, din adâncul amintirile sale, Celentano apelezează la altceva decât la o rugăciune. El începe să recite strofe din această poezie laică. Viaţa ne surprinde deseori cu tot felul de confuzii şi nu ştim întotdeauna ce reacţii vom avea!”, a declarat Adrian Văncică pentru playtech.ro.

Adrian Văncică știe ce-și doresc românii

Îndrăgitul actor Adrian Văncică spune că asemenea momente speciale sunt gândite de scenarişti tocmai pentru a transmite anumite mesaje prin intermediul serialului:

„Sigur că asemenea momente au un efect imediat. Şi vedem asta din reacţiile oamenilor, în special cele consemnate pe reţelele sociale.

Noi ne dorim şi un efect pe termen mediu sau lung, dar asta nu se va vedea decât o dată cu trecerea timpului”.

„ Sigur că da, e un fenomen social”

Adrian Văncică a refuzat să răspundă direct în ce măsură consideră serialul de televiziune în care joacă de aproape un deceniu un fenomen social.

„Nu mă voi grăbi să vă răspund. În primul rând, fiindcă nu mă consider cel mai în măsură să facă asta. Dacă v-aş spune Sigur că da, e un fenomen social, se vor găsi destui care să mă acuze de infatuare. Dacă, dimpotrivă, voi spune că Nu e vorba despre aşa ceva , s-ar putea să mă trezesc cu replici de genul Omule, eşti tâmpit!

Din ceea ce am putut observa în anii din urmă, există mulţi oameni cărora serialul e pe gustul lor. Am putea vorbi despre o anume majoritate. Dar există destui cărora nu le place. Precum şi persoane care nu au nicio părere încă despre ceea ce facem noi aici, în Las Fierbinţi!”, a adăugat acelaşi Văncică.

Al doilea moment special, semnat de Leonid Doni

Pe de altă parte, un al doilea moment special al episodului de Crăciun a fost rezervat poliţistului comunal, Robi, interpretat de Leonid Doni. Acesta se înscrie în seria momentelor surprinzătoare cu care actorii serialului ne tot încântă în ultimii cinci ani.

Totul a început cu episodul din 1 decembrie 2016, când acelaşi Adrian Văncică, alias Celentano, a recitat o poezie personală, dedicată României, cu care a impus practic o anumă tradiţie construită de unul dintre cele mai vizionate seriale de televiziune din istoria audiovizualului românesc de după 1990.

De atunci încoace, diverse personaje din serial, precum Aspirina, Firicel sau Robi, ca să nu mai vorbim despre Celentano, transmit în cursul ultimei luni din an, în mod special, mesaje foarte puternice întregii societăţii. Serialul „Las Fierbinţi” va împlini la 1 martie 2022 un deceniu de când este difuzat de cei de la PRO TV.

Urmăriți Playtech.ro și pe