Cele mai vândute mașini din România în 2020. Surpriza din top

Cele mai vândute mașini din România în 2020. Surpriza din top
Volkswagen, cea mai cautata masina in Romania

Cele mai vândute mașini din România în 2020. Surpriza din top. Anul trecut a schimbat complet piata autoturismelor noi și la mâna a doua. Ce se întâmplă după un an greu pe piața auto, citiți în articolul de mai jos.

Ce mașini s-au vândut cel mai bine în 2020. Trei mărci reprezintă 60% din vânzări

Acestea sunt cele mai vândute mașini din România în 2020. Topul aduce o mare surpriză. În ciuda scăderii dramatice a cererii de mașini în anul 2020, un singur model a rămas în topul mașinilor celor mai comercializate pe internet. Ce marcă a fost ”campioana” anului.

În contextul în care 2020 a fost un an plin de restricții impuse de epidemia de coronavirus, puțini români s-au mai gândit să își schimbe autoturismele. Astfel, în 2020, piața autoturismelor noi a înregistrat o scădere abruptă, de aproximativ 22%.

Vânzările de mașini second-hand, în scădere

De asemenea, trenul de scădere s-a înregistrat și la mașinile second-hand. Astfel, vânzarea de autoturisme la mâna a doua din import a scăzut cu 14%, iar cea a mașinilor second-hand, pe plan intern, a coborât cu 13%, ajungând la 547.000 de unități.

De asemenea, potrivit datelor publicate de Autovit, în anul precedent au fost postate cu 22% mai puține anuțuri în comparație cu anii  de dinainte de epidemia de coronavirus.

Volkswagen, conduce în topul celor mai vândute mărci, în funcție de anunțurile postate

Dacă s-ar face un top cu autovehiculele vândute în funcție de numărul anunțurilor postate anul trecut, pe primul loc s-ar situta marca Volkswagen, cu peste 35.000 de anunțuri postate.

Locul al doilea este ocupat de BMW, cu 27.000 de anunțuri de vânzare, în timp ce ultimul loc de pe podium ar fi ocupat de Audi, cu peste 20.000 de anunțuri de vânzare.

Românii se dau ân vânt după BMW,  Mercedes și Ford

Lista este completată de alte mărci cunoscute, precum Mercedes și Ford, ce au avut, fiecare, în jur de 19.000 de anunțuri de vânzare pe site-ul Autovit. În fapt, aceste trei mărci auto, adunat, reprezintă aproximativ 60% dintre anunțurile de pe site-ul Autovit.

Cu o scădere de 22% față de anii trecuți, în 2020, pe site-ul menționat au fost scoase la vânzare aproximativ 206.000 de autoturisme. În aprilie 2020 au fost sub 8.000 de anunțuri, iar în octombrie, peste 21.000.

Românii, încă atrași de motoarele diesel

Dintre modelele de la Volkswagen, cele mai multe anunțuri au vizat modelele Passat și Golf. Următoarele trei poziții din topul cu ce mașini au vândut românii, în funcție de numărul anunțurilor postate, pe internet, în 2020, sunt ocupate de BMW Seria 3, Skoda Octavia și BMW Seria 5.

În ceea ce privește motorizările, variantele cu motoare diesel au reprezentat 74% dintre anunțuri. De asemenea, ca tip de caroserie, 26% dintre mașinile puse la vânzare au fost sedan-uri, 27% au fost SUV-uri, iar 16% au fost Combi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI