Orașul ecologic, fără mașini și fără emisii de carbon. Ce țară potentă financiar îl va construi

Orașul ecologic, fără mașini și fără emisii de carbon. Ce țară potentă financiar îl va construi
Arabia Saudita construieste primul oras ecologic din lume

Acesta va fi orașul ecologic, fără mașini și fără emisii de carbon. Ce țară potentă financiar îl va construi, citiți în articolul de mai jos.

O țarăe construiește orașul ecologic. Aici nu se va mereg decât pe jos sau cu transportul în comun

O țară potentă din punct de vedere financiar va construi primul oraș ecologic, care va fi fără mașini și fără emisii de carbon.

Arabia Saudită, primul exportator de petrol brut în lume, a anunţat construirea unui oraş ecologic, ”fără maşini, fără drumuri rutiere, fără emisii de CO2”, la NEOM, o zonă situată în nord-vestul regatului, zonă ce se află în curs de dezvoltare.

NEOM, pe lista megaproiectelor Arabiei Saudite

NEOM, regiune futuristă şi turistică, se regăsește pe lista megaproiectelor construite în prezent de Arabia Saudită cu scopul diversificării economiei, astfel încât să nu mai depindă doar de exporturile de petrol.

În calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al NEOM, vă prezint The Line, un oraş care poate găzdui un milion de locuitori pe 170 de kilometri lungime şi va conserva zone naturale”, a anunţat prinţul moştenitor saudit Mohammad bin Salman într-o declaraţie la TV.

Arabia Saudită, una dintre cele mai poluatoare țări

Un oraş ”fără maşini, fără drumuri rutiere, fără emisii de carbon”, a mai sus Mohammad bin Salman, liderul primei economii a lumii arabe, însă situată frecvent printre ţările cu cea mai mare poluare din lume.

Noi trebuie să transformăm oraşele în oraşe ale viitorului”, a insistat prinţul saudit, evocând o ”revoluţie civilizaţională”. De asemenea, detaliile proiectului The Line vor fi comunicate ulterior, a dat asigurări oficialul.

Cum va arăta The Line

The Line va fi un oraş unde se va merge pe jos și care va dispune de numeroase facilităţi, de la şcoli şi centre de sănătate, la spaţii verzi şi transporturi în comun de mare viteză cu trasee prevăzute să dureze aproximativ de 20 de minute, potrivit unui comunicat al NEOM.

De asemenea, orașul ecologic se va baza pe tehnologii de inteligenţă artificială şi ”echipamente alimentate cu energie 100% regenerabilă”.

Când începe construcția The Line, singurul oraș ecologic din lume

Construcţia orașului ecologin The Line va începe în primul trimestru al anului 2021 şi va fi finanţată de Fondul de Investiţii Publice al Arabiei Saudite, care este principalul instrument al politicii de diversificare a economiei ţării.

Proiectul ecologic va permite crearea a 380.000 de locuri de muncă şi va contribui la PIB cu 180 de miliarde de riali (peste 39 de miliarde de euro) până în 2030, se mai arată în comunicatul de presă emis de NEOM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI