Cele mai populare filme și seriale de pe Netflix. Au fost vizionate pe cel puțin 80 de milioane de conturi

Cele mai populare filme și seriale de pe Netflix. Au fost vizionate pe cel puțin 80 de milioane de conturi
Cele mai populare filme si seriale de pe Netflix. Au fost vizionate pe cel putin 80 de milioane de conturi

Celebra companie de streaming video Netflix a dezvăluit cifrele de audienţă privind cele mai populare filme şi seriale ale sale. Decizia companiei americane de a publica cifrele de audiență este destul de rară, așa că fanii Netflix trebuie să se bucure de această veste.

Lista cu cele mai populare filme și seriale de pe Netflix

Cele mai populare filme şi seriale disponibile pe Netflix au fost dezvăluite în cadrul ediției de anul acesta a conferinței Code. Ted Sarandos, șeful pe partea de conținut la Netflix, a afișat slide-urile cu cele mai populare filme și seriale după numărul de conturi care le-au vizionat și numărul de ore alocate de abonați. Lista dezvăluie un lucru incredibil! Cel mai popular film de pe Netflix a fost vizionat de 99 de milioane de conturi!

Surpriza de pe locul 1

Astfel, după numărul de conturi care au văzut un film pe celebra platformă americană, primele locuri sunt ocupate de „Extraction”, „Bird Box și „Spenser Confidential”, cu 99, 89, respectiv 85 de milioane de conturi.

În ceea ce privește serialele de pe Netflix, locul 1 este ocupat de primul sezon din „Bridgerton”, cu 82 de milioane de conturi, urmat de „Lupin Part 1” și sezonul 1 din „The Witcher”, ambele cu 76 de milioane de conturi.

Este foarte important de știut faptul că numărul de conturi nu este același lucru cu numărul de spectatori. Un film ori un serial de pe Netflix poate fi vizionat de mai multe persoane care folosesc același cont.

Celebra platformă are producții pentru toate gusturile

După numărul de ore alocate, la filme a trecut pe primul loc „Bird Box”, cu 282 de milioane de ore, urmat de „Extraction”, cu 231 de milioane de ore, și „The Irishman”, cu 215 de milioane de ore.

În cazul serialelor de pe Netflix, „Bridgerton” conduce și după numărul de ore, cu 625 de milioane de ore, urmat de sezonul 4 din „Money Heist”, cu 619 de milioane de ore, și sezonul 3 din „Stranger Things”, cu 582 de milioane de ore.

Ted Sarandos, șeful pe partea de conținut la Netflix, a precizat că ambele măsurători au fost calculate pentru primele 28 de zile de la publicare. Un alt detaliu pe care este bine să-l știi este faptul că Netflix ia în calcul o vizualizare dacă utilizatorul se uită două minute la un film sau un serial. Astfel, un film slab, dar cu marketing puternic, poate deveni un fals performer.

„Extraction”, cel mai popular film de pe Netflix

„Extraction” (trad. „Operațiunea de recuperare”) este un thriller american din 2020, regizat de Sam Hargrave și scris de Joe Russo. Distribuția filmului îi are pe Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal, Randeep Hooda, Golshifteh Farahani, Pankaj Tripathi și David Harbour. Filmul este despre un mercenar australian negru, a cărui misiune este de a salva fiul răpit al unui lord al drogurilor din Dhaka, Bangladesh.

Netflix a lansat filmul Extraction pe 24 aprilie 2020. Filmul a primit recenzii mixte de la critici, care au lăudat secvențele de acțiune, dar au criticat complotul și violența excesivă. A devenit cel mai vizionat film original din istoria Netflix.