03 nov. 2021 | 09:33

Cele mai mari greșeli din istoria modernă a lumii. Au schimbat total cursul omenirii

Diverse
Cele mai mari greșeli din istoria modernă a lumii. Au schimbat total cursul omenirii
Unele sunt extrem de scumpe

Perfecțiunea este o iluzie. Nu există persoană care să nu fi greșit. Deși este uman să greșești, unele gafe au schimbat complet cursul istoriei. Unele dintre ele ar fi putut fi intenționate, iar altele doar accidente, dar au ajuns în cele mai importante capitole din istorie.

Iată câteva dintre cele mai scumpe greșeli care au costat omenirea o avere:

Germania a pierdut Primul Război Mondial din cauza unui zvon

În primele săptămâni ale Primului Război Mondial, știrile despre un milion de războinici cazaci care se grăbeau să atace Frontul de Vest s-au răspândit ca focul.

Ceea ce se numește „zvonul rusesc” s-a dovedit a fi o serie de neînțelegeri din partea Germaniei. La un moment dat, când soldații, cu îmbrăcămintea lor ciudată și accente amuzante, au spus că sunt din Ross-shire, un portar german a auzit asta ca „Rusia” și a răspândit vestea că au venit să atace.

Vestea a provocat Germania să-și schimbe rapid strategia de a opri aliații să câștige războiul.

Vânzarea Alaska

În urmă cu 150 de ani, Rusia a decis să vândă Statele Unite ale Americii vastul teritoriu al Alaska la 30 martie 1867, iar cele două țări au semnat un tratat de vânzare a terenului pentru o sumă de 7,2 milioane de dolari pentru 1.518.800 de kilometri pătrați de teren.

La câțiva ani după afacere, rușii și-au dat seama că a fost o gafă gigantică și că au pierdut accesul la resurse naturale în valoare de miliarde de dolari.

O cheie ar fi putut salva Titanicul de la scufundare

Ofițerii nu aveau acces la binoclu pe pod sau în cuibul corbilor – și 1.517 oameni au murit când nava a lovit un aisberg pe 15 aprilie 1912. Lucrurile ar fi putut fi altfel dacă un binoclu care i-a aparținut ofițerului secund David Blair ar fi fost la bord.

Acesta se transferase de pe navă chiar înainte de voiajul său inaugural și uitase să predea cheia înlocuitorului său.

Cel mai mare incendiu din California

Un vânător a aprins o flacără de chibrit, care a declanșat cel mai mare incendiu din istoria Californiei. Peste 300.000 de acri de pădure au fost distruse, 2.322 de case au fost pierdute și 14 persoane au fost ucise. Tragicul incident a costat 1,2 miliarde de dolari!

Dezastrul platformei petroliere Piper Alpha

Dezastrul Piper Alpha, care a ucis 167 de muncitori la 6 iulie 1988, în largul coastei Aberdeen, este cel mai tragic accident de platformă petrolieră din lume.

Un muncitor a uitat să înșurubeze o supapă de siguranță pe navă, ceea ce a dus la o scurgere de gaz care a dus la o explozie uriașă.

Acordul de divorț al lui Tiger Woods în 2010

Tiger Woods și-a înșelat soția, Elin Nordegren. Acordul de divorț a ajuns să-l coste 750 de milioane de dolari. Dar pierderea totală a fost și mai mare, asta include și pierderea contractelor de sponsorizare cu Nike, Gatorade și alții.

Când un bărbat a aruncat un bilet de loterie de 181 de milioane de dolari

O femeie din Marea Britanie deținea un bilet de loterie în valoare de 181 de milioane de dolari, până când soțul ei a aruncat biletul. Biletul câștigător era cel mai mare jackpot obținut vreodată într-un concurs la nivel european.

Un zgârie-nori care a topit mașinile

Un zgârie-nori din Londra numit „Walkie-Talkie” a topit mașinile reflectând lumina soarelui. Clădirea cu un design concav și sticlă cu oglindă a trimis 20 de raze de lumină focalizate pe stradă de sub el. Strălucirea a ajuns să topească mașinile și a făcut ca covorașele din magazinele din apropiere să ia foc, sc

225 de milioane de dolari pierdute din cauza unei erori de tipărire

Compania japoneză Mizuho Securities dorea să vândă o acțiune pentru 610.000 yeni (aproximativ 5.000 USD) la Bursa de Valori din Tokyo. Cu toate acestea, se pare că un agent de bursă nu a dormit suficient și a făcut o mică greșeală când a introdus datele.

El a scos la vânzare 610.000 de acțiuni pentru doar 1 yen fiecare. În ciuda protestului companiei, Bursa a procesat comanda, ceea ce a dus la pierderea de 225 de milioane de dolari.

Când NASA a pierdut un orbiter de 125 de milioane de dolari în spațiu

NASA a pierdut un orbiter pe Marte de 125 de milioane de dolari, deoarece o echipă de ingineri Lockheed Martin a folosit unități de măsură engleze, în timp ce echipa agenției a folosit sistemul metric mai convențional pentru o operațiune cheie a unei nave spațiale. Orbiterul a fost pierdut în spațiu pentru totdeauna.

Explozie în cameră nucleară

În 1978, o cameră plină cu apă folosită pentru răcirea uraniului de la Three Mile Island a explodat în cel mai grav accident nuclear din America. Incidentul a costat 836,9 milioane de dolari.

PlaySport
Apariție rară a nepoților lui Țiriac după ce au părăsit România! Cum s-au fotografiat alături de Ileana Lazariuc
Ego.ro
Cum arăta Monica Macovei în tinerețe. Nu și-ar fi închipuit-o nimeni AȘA! Singura poză de pe net
Digi24
O studentă le-a spus prietenilor că era încântată de o primă întâlnire. A doua zi, un picior de-al ei a fost descoperit într-un parc
Cancan.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Stirile PROTV
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Romania TV
Alina Sorescu a dat MAREA VESTE înainte de Paşte
Capital.ro
Se confiscă mașina pe loc. Legea care se pregăteşte acum în România: Metoda cea mai eficientă
EVZ.ro
De la restaurantul mamei, la brațul miliardarului Arpad Paszkany. Ospătărița din Călărași avea planuri și mai mari
Adevarul
Cum a fost aleasă Dobrogea ca loc de construcție al Centralei nucleare. Proiectul demarat de Nicolae Ceaușescu și inaugurat de Ion Iliescu VIDEO
BZI.ro
Cât costă sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu? Este model american de lux, din lemn masiv – FOTO
Spynews.ro
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Ce preț are sicriul în care a fost depus Costel Corduneanu. Este un model unicat și de lux
Redactia.ro
FOTO După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Digisport.ro
De ce s-au bătut, de fapt, dacii cu romanii. Motivul pentru care Traian a vrut cu orice preț să cucerească Dacia
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Digi24
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk. Bolnavă de cancer, își dorește doar scuze
Digi24
Nadia Comăneci, apariție-surpriză la București. Cum și cu cine s-a afișat fosta mare gimnastă
Unica.ro
Vacanță la Mamaia, dar cu prețuri de Dubai. Cât costă cazările în minivacanța de 1 Mai
EVZ.ro
Un cățel de usturoi seara. Cum se consumă și la ce ajută
Spynews
UNGURII detonează Europa. Pregătiţi-vă pentru ce e mai rău: Asta-i realitatea
Capital.ro
Categoria de români care ar putea primi fonduri europene în valoare de 400.000 de euro: ”Până la sfârșitul acestei luni sau începutul lunii mai”
Antena 3
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
RUSIA vine PESTE ROMÂNIA! SUA a primit INFORMAȚIILE
Mediaflux
Ancuța Popoviciu va judeca în continuare cazul lui Vlad Pascu! Decizia de suspendare a fost amânată de CSM
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce gest neașteptat a făcut un tată, la scurt timp după ce fiica lui nu l-a lăsat s-o conducă la altar, la nuntă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro