22 nov. 2022 | 15:00

Cele mai frumoase lacuri din România. Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vizitezi

Diverse
Cele mai frumoase lacuri din România. Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vizitezi
Cele mai frumoase lacuri din România. Locuri spectaculoase pe care trebuie să le vizitezi

Țara noastră are numeroase destinații de călătorie pentru cei care vor să se bucure de natură, liniște și aer curat. Din fericire, există multe locuri inedite de vizitat, iar peisajele sunt de vis. Dacă nu știți de unde să începeți, am făcut o listă cu cele mai frumoase lacuri din România, unde trebuie să ajungeți pentru o vacanță superbă.

Cele mai frumoase lacuri din România

România are un relief cum rar mai întâlnești. La noi în țară regăsim munte, mare, deltă, râuri și lacuri spectaculoase, fie că sunt naturale, fie artificiale. În materialul care urmează vă arătăm cele mai frumoase lacuri din România, perfecte pentru o escapadă de weekend.

Bâlea Lac

Lacul Bâlea este considerat unul dintre cele mai frumoase și mari lacuri glaciare ale României. Drept urmare, el a fost declarat monument al naturii. Peisajul este unul impresionant, însă este de o frumusețe aparte iarna, atunci când lacul îngheață și se completează perfect cu crestele înalte ale munților.

Pentru a ajunge la Bâlea Lac, trebuie să mergi cu automobilul pe drumul Transfăgărășan în timpul verii sau cu telecabina până la cota 1200, unde se află Cabană Bâlea Cascadă, pe timp de iarnă.

Este situat la doar 77 de km se află orașul Sibiu, 68 km de la Făgăraș până la Căldarea Glaciară Bâlea, 85 de km de la Curtea de Argeș.

Lacul Sfânta Ana

Cele mai frumoase lacuri din România. Lacul Sfânta Ana are un farmec aparte, mai ales că este și singurul lac vulcanic din România. Este situat în Harghita, în Munții Ciomatu, lacul poate fi vizitat în timpul unei drumeții cu plecare din stațiunea Băile Tușnad, dar se poate ajunge la el și cu mașina.

Pentru cei care nu știu, lacul are o suprafață de 19 hectare și are o adâncime de cel mult 7 metri, fiind format pe fundul craterului unui vulcan stins. Întreaga zonă este rezervație naturală, numită Mohoș.

Lacul Vidraru

Lacul Vidraru este situat pe șoseaua Transfăgărășan și este extrem de preferat de turiști. Acest lac este un lac artificial de acumulare, creat în anul 1965, când a fost construit barajul cu același nume, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică.

Lacul Roșu

Lacul Roșu este unul dintre cele mai vizitate lacuri de la noi din țară, datorită amplasării sale deosebite. Este situat la poalele Muntelui Hăşmaşul Mare, iar numele lui se trage de la culoarea roșiatică, dată de oxizii de fier din sol.

Dacă nu știați până acum, lacul s-a format în mod natural, după ce o bucată de stâncă s-a prăbușit în urma unui cutremur, blocând o vale alimentată de Pârâul Roșu. La vremea respectivă, o pădure brazi a fost inundată, iar în prezent se pot observa trunchiurile copacilor care se zăresc din apă.

Dacă ajungeți la Lacul Roșu, merită să te plimbi cu barca printre copacii scufundați, dar poți face și drumeții în zonă, în special la Cheile Bicazului,

Lacul Ochiul Beiului

Lacul Ochiul Beiului este alimentat constant de un izvor carstic subteran. În timpul iernii, acesta nu îngheață. Se află în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, din județul Caraș Severin. Se spune că aici, an de an, în noaptea de Sânziene, zânele se adună în jurul lacului, dansează și fac baie, vrăjindu-i pe bărbați cu farmecul lor. Așadar, merită să-l vizitați măcar o dată.

Lacul Dracului

Lacul Dracului sau lacul Diavolului este situat în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Este cunoscut ca fiind cel mai mare lac carstic din România.

Lacul Albastru

Dacă nu ați ajuns până acum la Lacul Albastru, este musai să o faceți. Este unic în Europa, datorită felului în care s-a format și datorită unei proprietăți pe care acesta o are și anume că-și schimbă culoarea în funcție de anotimp.

De exemplu, primăvara, lacul are culoarea albastru deschis și albastru închis, vara este verde închis și, uneori, cu reflexe de smarald, iar toamna devine verde închis și, uneori, maro. Se află situat la poalele Munților Gutâi și s-a format prin prăbușirea unei vechi galerii de mină, de pe filonul Domnișoara, în jurul anului 1920.

Lacul Oașa

Lacul Oașa este situat în inima munților la o altitudine de peste 1200 de metri, în apropiere de Transalpina. Pentru cei pasionați de pescuit, lacul găzduiește numeroase exemplare de păstrăv și craiete.

Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor este un lac periglaciar din Munții Buzăului. Mai este denumit lacul fără fund, datorită unei legende populare. Se spune că un cioban și-a abandonat turma și și-a aruncat bățul în lac pentru a începe o viață nouă, liberă. După aproximativ un an, el a găsit bățul în apele Dunării, așa că a decis să se reîntoarcă acasă.

Lacul Avrig

Lacul Avrig este situat în Munții Făgăraș din România. Este un lac glaciar, situat la o altitudine de 2011 metri. Suprafața lacului este de 1,47 ha, iar punctul cel mai adânc atinge 4,5 m.

Lacul cu nuferi

Dacă ajungeți în Oradea, la stațiunile Băile 1 Mai, trebuie să vizitați lacul cu nuferi – Pârâul Pețea. Doar în acest loc crește nufărul termal, care este înflorit tot anul, însă în lunile de vară este spectaculos.

Parteneri
De ce s-a stins, de fapt, actorul Mircea Diaconu. Fiica sa vine cu dezvăluiri cutremurătoare. "Am sufletul sfâșiat"
Redactia.ro
Povestea tragica a Zarazei, bruneta „de o frumusețe dumnezeiască”, ucisă de un asasin plătit de Zavaidoc
Click.ro
Deținuții vor lucra pe viitoarele şantiere de autostrăzi şi drumuri expres. Vor primi bani, iar pedeapsa li se va reduce
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Care este 'marele păcat' pe care credincioșii îl fac în Ajunul Crăciunului. Preotul Vasile Ioana avertizează: 'Dragii mei, vă implor! Nu se face!'
Unica.ro
Viscol pe 26 și 27 decembrie. Harta cu zonele îngropate de zăpadă
EVZ.ro
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews
Călin Georgescu aruncă bomba. Complotul a fost pregătit: „Am devenit un...”
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
MAJORARE de PENSIE, după SĂRBĂTORI. Lista CREȘTERILOR de venituri, din IANUARIEI
Mediaflux
Dima Trofim revine pe micile ecrane şi se alătură distribuţiei serialului original Iubire cu parfum de lavandă: „De foarte mult timp îmi doream să mă reîntorc la actorie”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată mama lui Marcel de la Insula Iubirii. Cum a surprins-o fosta ispită masculină chiar în aeroport înainte de căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro