Dacă ai nevoie de puțină inspirație și ești în căutarea unui preparat de post care să îți încânte familia sau musafirii, merită să încerci această variantă de ciorbă de fasole, rețeta de post de la Mănăstirea Prislop. S-a aflat care este ingredientul special folosit de măicuțe.
Știm deja prea bine că marile sărbători creștine sunt precedate de perioade de pregătire nu doar a spiritului, dar și a organismului. În timpul postului, una dintre marile provocări ale românilor care aleg să respecte restricțiile alimentare impuse este găsirea unor preparate gustoase și care să nu încalce regulile.
O variantă delicioasă, ce va fi un adevărat răsfăț pentru papilele gustative, este ciorba de fasole făcută respectând rețeta de post de la Mănăstirea Prislop.
Vei avea nevoie de:
Citește și: Cât timp trebuie să ţii fasolea la înmuiat, de fapt. Multe gospodine fac o mare greşeală
La fel ca multe alte gospodine din toate colțurile țării, măicuțele de la Mănăstirea Prislop lasă fasolea la înmuiat în apă, peste noapte.
A doua zi, boabele de fasole sunt puse la fiert în trei litri de apă rece. După aproximativ zece minute de la momentul în care lichidul dă în clocot, apa se schimbă – un ciclu care se repetă de încă două ori.
Se spală apoi legumele, se curață și se taie cubulețe, în afară de roșii. Nu uita de țelină, acesta este ingredientul secret ce va da o aromă deosebită preparatului.
Într-o altă oală, se toarnă uleiul și se lasă la încins. Se adaugă după legumele și se lasă câteva minute pe foc, să se soteze. Apoi se pun pasta de tomate, roşiile decojite şi supa de fasole, circa cinci polonice. Amestecul se lasă la fiert, pe foc mic, în jur de 12 minute. După acest interval se adaugă peste legume și fasolea fiartă.
Mai așteaptă puțin, până preparatul mai dă în clocot de câteva ori, condimentrază cu sare și piper, după gust, ia vasul de pe foc și adaugă pătrunjelul tăiat mărunt. Este gata de servit și va face furori la masă!
Citește și: Secretul celor mai bune sarmale de post. Vor ieși la fel de gustoase