Cele mai bune brioșe de făcut acasă. Secretul să iasă pufoase

Cele mai bune brioșe de făcut acasă. Secretul să iasă pufoase
Rețetă pentru brioșe pufoase

Brioșele sunt printre cele mai simple dulciuri de făcut. Acestea pot fi preparate chiar și exclusiv de copii, dar le poți cere doar ajutorul în bucătărie dacă sunt învățăcei și dornici de a curpinde această artă. Care este secretul care le țin proaspete mai mult timp? Ies mereu foarte pufoase și ca gata ieșite din cuptor. Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar oaspeții tăi te vor lăuda la maximum pentru desertul pus pe masă.

Rețetă pentru brioșe pufoase. Secretul care le ține proaspete mai mult timp

Dulciurile făcute în casă cu siguranță sunt pe placul tuturor și mult așteptate, mai cu seamă după câteva feluri de mâncare. Poți să-i încânți pe oaspeții tăi cu un desert care arată fantastic, este destul de ieftin, nu necesită multă iscusință și nici un talent uriaș în bucătărie.

Mai mult decât atât, copiii tăi cu siguranță vor fi dornici să te ajute pentru că totul pare o joacă. Rețeta de brioșe cu iaurt e una din preferate, pentru că tocmai acest ingredient alături de unt le face să fie pufoase și să rămână mai mult timp proaspete.

Un truc pentru a evita ca ele să se usuce este acoperirea lor cu o foaie de copt după ce termini de servit pe toată lumea. De asemenea, trebuie să stea la o temepratură potrivită camerei.

De ce ai nevoie și cum să le prepari? Iată și câteva trucuri utile

  • Ingrediente

3 oua
1 masura zahar (pudra)
1 masura ulei
1 masura iaurt
3 masuri faina
10 g praf de copt
coaja de portocale Finesse
optional: nuca, ciocolata, stafide…
bombonele colorate pentru decor

  • Mod de preparare:

Amestecă ouăle cu un praf de sare până își dublează volumul și adaugă ușor coaja de portocale, timp în care trebuie să continui să mixezi până ce ouăle se albesc și devin ca o cremă cu o consistență mai groasă.

Toarnă uleiul treptat, mai apoi iaurtul și făina amestecată deja cu praful de copt. Mixează până ce totul devine omogen, dar nu insista prea mult pentru că îi vei lua din volum umpluturii. Dacă nu le vrei chiar simple, acum e momentul să adaugi ciocolată tocată, nucă sau stafide ori fructe confiate.

De asemenea, poți să te joci cu diverse ingrediente când vine vorba de ornat. Poți să presari deasupra glazurile preferate ale familiei sau bomboane, fructe din compot tăiate bucăți mici, bucăți de ciocolată albă/neagră sau fulgi de cocos. Cel mai simplu e să prepari o cremă albă de zahăr ca cea pentru rulourile de scorțișoară.