25 mai 2024 | 19:16

Cele mai bune bălți de pescuit lângă București. Aici te poţi relaxa fără să pleci departe de casă

Diverse
Cele mai bune bălți de pescuit lângă București. Aici te poţi relaxa fără să pleci departe de casă

Se știe că pescuitul este una dintre activitățile preferate de către mulți bărbați. Aceștia adoră să petreacă mult timp pe malul apei, alături de prieteni, în acest mod relaxându-se și scăpând de stres. Pentru cei care nu au posibilitatea să plece departe de casă pentru mult timp, ar trebui să știe care sunt cele mai bălți de pescuit lângă București.

Cele mai bune bălți de pescuit lângă București. Unde te poți relaxa în natură

Pescuitul înseamnă relaxare, pasiune și multă, multă răbdare. Indiferent că sunt doar simpli amatori sau profesioniști, pescarii practică această activitate pentru a scăpa de stres sau pentru a evada din monotonie. De regulă, mulți pescari stau zile întregi pe baltă pentru relaxare și pentru a prinde tot ce e mai bun. Cei mai mulți bărbați preferă să meargă pe o baltă aproape de casă, pentru a nu mai pierde timp pe drum. De aceea, astăzi vă prezentăm cele mai bălți de pescuit lângă București.

Pentru cei care nu știu, există numeroase bălți de pescuit în jurul Capitalei. Și pentru că tot mai mulți bucureșteni au început să practice acest hobby în timpul lor liber, au fost amenajate diverse bălți de pescuit. Acolo se pot găsi soiuri bune de pește, condiții excelente de campare și alte beneficii. Drept urmare, bălțile de pescuit de lângă București sunt un real succes în această perioadă.

Bucureștenii au de unde alege cele mai bune bălți de pescuit

Dacă locuiești în zona Capitalei, cu siguranță te-ai întrebat de multe ori dacă există locuri unde te poți relaxa practicând pescuitul în liniște. Pescuitul este un fel de evadare în mijlocul naturii, așa că toți oamenii au nevoie de asemenea momente, mai ales dacă au un loc de muncă stresant. Este și cazul bucureștenilor.

Ei bine, află că sunt bălți de pescuit lângă București care sunt extrem de populate. În jurul Capitalei, una dintre cele mai renumite bălți de pescuit este balta de la Afumați 2. Fiind amplasată în localitatea Afumați, acolo se poate ajunge pe șoseaua București-Urziceni. Pentru împătimiții de pescuit, este bine să știe că se poate pescui tot anul, aproximativ 5 kilograme de pește. Bucureștii care vor ajunge aici se pot relaxa în timp ce prind caras, crap sau știucă.

Cele mai bune bălți de pescuit lângă București. O altă baltă cunoscută este Tâncăbești, care se întinde pe 100 de hectare. Se poate ajunge de pe drumul național București- Ploiești. Pescarii amatori sau profesioniști pot pescui somn, știucă, crap sau șalău.

Pescuitul este considerat ca fiind o distracție pentru bărbați

Ce pește se poate prinde în aceste bălți

De asemenea, balta de la Periș este foarte renumită. Aceasta se află în localitatea Periș din județul Ilfov. Cei care vor să meargă acolo, pot ajunge pe drumul național 1. În baltă se pot pescui crapi, carași, șalău. Mai mult de atât, balta de pește este celebră pentru concursurile de pescuit pe care le găzduiește an de an.

Tot lângă București, mai exact la 30 de kilometri distanță, pescarii pot merge la balta de pescuit din orașul Fundulea. Aceasta are bibani, carași, crapi și somoni. În plus, locul deține spații de relaxare și umbrare. Pentru cei care vor să ajungă acolo este musai să știe că limita de pește este de 10 kilograme. Totodată, balta de pescuit deține un regulament strict. Sunt interzise muzica tare, deteriorarea spațiilor de relaxare și aruncarea gunoaielor.

De ce nu se mai poate pescui în Delta Dunării

Ordinul de prohibiție din acest an, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, are în vedere interzicerea pescuitului sportiv sau recreativ. Pescarii nu au voie să rețină somn, șalău, știucă și crap, pe parcursul întregului an. Acest lucru este valabil în Delta Dunării.

Președintele Asociației de Management al Destinației Turistice din Delta Dunării, Cătălin Țibuleac, spune că aceste restricții nu au fost discutate cu nimeni. De asemenea, ele nici în dezbatere publică nu au fost. El susține că acest lucru nu o să afecteze turismul în delta, într-un mod semnificativ.

„ARBDD continuă să ia măsuri fără punctul de vedere al specialiştilor şi fără consultare publică a tuturor factorilor interesaţi, inclusiv cei din turism”, spune Cătălin Ţibuleac.

Parteneri
Care sunt subiectele care au picat la limba română, la Evaluarea Națională
Redactia.ro
Rică Răducanu a redeschis localul din Neptun: „S-a lăsat cu șucăr!”. Cât costă micii, ciorba de burtă și o porție de pomana porcului?
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Sabotorii ruși au crezut că au distrus o fabrică de la Berlin care livra ajutoare militare pentru Ucraina. Însă au greșit ținta
Digi24
Cum a apărut Gabriela Firea la nunta fiului! Mireasa a strălucit, dar toți ochii au fost pe soacra mare
Unica.ro
Evaluarea Națională 2024. Subiectele la Limba și literatura română
EVZ.ro
Ce să adaugi la rădăcina roșiilor pentru a fi mai dulci. Puțini oameni cunosc acest truc
Spynews
Tradiții și obiceiuri de Sânziene. Ce trebuie să faci în această zi pentru a avea parte de sănătate și noroc
Antena 3
Cel mai nou cuplu din showbizul românesc! Au apărut public împreună și au recunoscut că se iubesc. Cum au dat frumoasa veste?
Avantaje
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! S-a aflat acum! CUTREMUR POLITIC în ROMÂNIA
Mediaflux
Vești importante pentru români! Data la care vor fi trimise deciziile de recalculare a pensiilor
Spynews.ro
„Apa de slăbit”, rețeta de la mănăstire care te ajută să slăbești un kilogram pe săptămână. Cum se prepară - VIDEO
Realitatea.net
Ce relație are Carmina Vârciu cu Anda Călin, partenera lui Liviu Vârciu. De ce spune că nu o consideră mamă vitregă
Antena 1
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Impact.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Shtiu.ro