Scapă de tânțari la pescuit cu aceste sfaturi de aur. Ce trebuie să ai la tine, neapărat

Scapă de tânțari la pescuit cu aceste sfaturi de aur. Ce trebuie să ai la tine, neapărat
Țânțarii, inamicul numărul unu pentru pescari

Țânțarii, indiferent unde ar fi, sunt insectele cele mai enervante. Pentru unii dintre noi, cei mai răbdători, pescuitul este o formă foarte bună de relaxare. Dar, chiar și pentru pescarii amatori și profesioniști, pescuitul înseamnă să fii expus la mama natură și la elementele sale. Vorbim aici de umiditate, ploaie, vânt, frig. Să nu mai vorbim de insecte și gândaci. Lucrul numărul unu care vă poate strica activitatea de pescuit frumos planificată este țânțarul. Așa că, ne-am gâdit că ar fi bine să știți cum puteți scăpa de țânțari atunci când mergeți la pescuit.

Țânțarii, inamicul numărul unu pentru pescari

Dacă vă întrebați cum să scăpați de țânțarii enervanți, ați ajuns la locul potrivit. Vă vom informa cum să scăpați de țânțarii enervanți, atunci când mergeți la pescuit.

De asemenea, vei afla ce produse să cumperi în încercarea ta de a scăpa de țânțari și câteva remedii naturale pe care să le încerci și tu.

Fie că pescuiți cu undița pe râuri, cursuri de apă, lacuri sau în ocean, veți întâlni în cele din urmă țânțarii vorace, muște negre sau alte insecte care mușcă.

Mâinile unui pescar sunt prea ocupate pentru a îndepărta țânțarii în mod constant. Iată câteva strategii inteligente pentru a ține la distanță țânțarii, astfel încât să vă puteți concentra pe a vă bucura de ceea ce vă înconjoară și pe a prinde pește.

Ce trebuie să porți când mergi la pescuit

Chiar și pe vreme călduroasă, purtați pantaloni lejeri, o cămașă cu mânecă lungă, o pălărie cu boruri largi și o glugă. Luați în considerare o batistă pe sub pălărie care să atârne pe gât și pe urechi pentru a acoperi cât mai multă piele.

Acest lucru vă protejează, de asemenea, pielea de expunerea la razele UV atât de la lumina directă a soarelui, cât și de la lumina reflectată de apă. Atunci când insectele sunt deosebit de dese, purtați o plasă pentru cap.

De asemenea, puteți căuta îmbrăcăminte cu un indice UPF de cel puțin 30. Purtați îmbrăcăminte sintetică la temperaturi mai scăzute, deoarece se usucă rapid, prevenind îmbrăcămintea rece și umedă pe piele. La temperaturi ridicate, bumbacul vă menține mai răcoros, reținând umezeala pe piele.

Află din ce direcție bate vântul

Topografia influențează vântul, ceea ce înseamnă că un loc poate fi liniștit, în timp ce un alt loc, aflat nu departe, are o briză plăcută pentru a atenua țânțarii.

Puteți valorifica puterea vântului, sau chiar și o briză ușoară, în locuri precum o curbă sau într-o vale, sau pe un punct de pământ care se propulsează în lac sau în mare, sau luând o barcă pe apă.

Stai cu fața spre vânt și scapi de țânțarii din zonă

Dacă insectele sunt foarte dese, dar bate o briză puternică, întoarceți-vă cu fața spre vânt. Insectele se vor grupa în spatele capului, în loc să vă fie în față, unde sunt cele mai enervante.

Înaintează odată cu fluxul de apă și țânțarii te lasă în pace

Țânțarii se înmulțesc în apa stătătoare, de obicei. Pescarii de lac s-ar putea să nu poată scăpa de ei. Dar dacă vă aflați pe un râu sau un pârâu, găsiți un loc unde apa se mișcă repede.

De obicei, acesta este locul unde terenul este puțin mai abrupt, care poate fi, de asemenea, un loc unde veți avea mai mult vânt.

Te deranjează țânțarii, scoate „armele grele”

Uneori, trebuie să scoți armele grele împotriva unui inamic tenace, ca țânțarii. Și când acest inamic este un nor de țânțari în zona rurală, ai nevoie de un repelent de insecte de încredere.

Principala linie de apărare a ghidului de pescuit este un mic spray anti-țânțari, foarte puternic și eficient. Repelentul poate fi pulverizat direct pe haine. Verificați mai întâi eticheta fiecărui produs în parte.

În general, ar trebui să pulverizați orice repelent care conține DEET numai pe exteriorul hainelor, inclusiv pe cămăși, pantaloni, pălării și șosete. Spray-ul nu va deteriora bumbacul, lâna sau nailon.

Totuși, evitați să îl folosiți pe materiale sintetice, altele decât nailon, cum ar fi raionul sau spandexul, sau pe piele sau pe cristale de ceas.

Repelenții pentru țânțarii de zi cu zi care conțin picaridină, pot fi, de asemenea, pulverizați direct pe suprafețele exterioare ale hainelor și nu vor deteriora țesăturile sau cristalele de ceas.

O altă variantă la îndemână, este  o spirală anti-țânțari. Poți folosi un dispozitiv anti-țânțari pe care îl găsești în comerț, la magazinele cu ustensile pentru pescari.

Concluzie

Cu aceste sfaturi, vă puteți bucura de timpul petrecut la pescuit și nu pierdeți timpul înfruntând țânțarii enervanți și care ne mușcă.

Urmăriți Playtech.ro și pe