03 dec. 2021 | 15:38

Cele mai bune aeroporturi din România. Cum sunt tratați pasagerii aici, de fapt

Știri Locale
Cele mai bune aeroporturi din România. Cum sunt tratați pasagerii aici, de fapt
Cele mai bune aeroporturi din România

Care sunt cele mai bune aeroporturi din țara noastră și cum sunt tratați aici pasagerii, potrivit unui studiu despre situația aeroporturilor din România. Raportul însumează opiniile și prefereințele pasagerilor cu privire la aeroporturile interne, precum și criteriile de bază care au stat la baza acestei evaluări.

Cele mai bune aeroporturi din România

Pandemia a determinat creșterea interesului pentru zborurile interne, dar și a numărului de rute externe operate de pe aeroporturi secundare din România. Comparativ cu 2019, în perioada post-pandemică se poate observa o creștere a rutelor și a numărului de pasageri ce optează să aterizeze/decoleze de pe aeroporturile mici.

Potrivit unui studiu recent, aeroportul Otopeni gestionează cel mai mare volum de trafic aerian, operând pentru curse interne și externe, fiind principalul punct de conexiune între țara noastră și nenumărate alte destinații din Europa și restul lumii. Aeroportul Otopeni a fost ales deci de 70.6% dintre participanții la studiu, grație portofoliului generos de companii aeriene și a varietății de rute pe care le asigură.

Totodată, călătorii au remarcat și aglomerația de pe acest aeroport și lipsa personalului suficient, fiind depunctat pentru asta.

În acest studiu, amabilitatea personalului a fost  punctul forte al Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, cel mai important punct de legătură aerian din zona Transilvaniei.

El a mai fost apreciat și pentru curățenie (9/10), amabilitatea personalului (9.1/10) și semnalizarea eficientă a porților și a ghișeelor (9/10). Cu toate acestea, un minus al aeroportului, pe lângă faptul că operează un număr restrâns de curse interne și externe, este și lipsa varietății restaurantelor și magazinelor disponibile.

Cele mai bune note pentru Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

De departe însă, în acest studiu, notele cele mai bune au fost primite de Aeroportul Internațional George Enescu Bacău. Acestea au fost acordate pentru semnalizarea eficientă (9.4/10) și curățenie (9.1/10), aeroportul fiind printre singurele aeroporturi apreciate pentru atenția la curățenie.

În plus, deși este u aeroport mic, el asigură zboruri directe către câteva dintre cele mai căutate destinații: Marea Britanie, Italia și Spania, iar pasagerii pot să ajungă la el atât cu mașina personală, cât și cu transportul în comun (autobuz, taxi).

În fine, Aeroportul Internațional Iași a fost depunctat de pasageri pentru aspectul învechit, dar a scorat la aspecte precum semnalizarea eficientă (9/10), datorită spațiului organizat, care îi ajută pe călători să găsească rapid porțile și ghișeele. Aeroportul dispune și de un centru de vaccinare fără programare și oferă un acces facil tuturor pasagerilor, atât cu mașina personală, cât și cu transportul în comun (autobuz, taxi, servicii de ridesharing).

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași: E anormal
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro