Cele mai bune aeroporturi din România. Cum sunt tratați pasagerii aici, de fapt

Cele mai bune aeroporturi din România. Cum sunt tratați pasagerii aici, de fapt
Cele mai bune aeroporturi din România

Care sunt cele mai bune aeroporturi din țara noastră și cum sunt tratați aici pasagerii, potrivit unui studiu despre situația aeroporturilor din România. Raportul însumează opiniile și prefereințele pasagerilor cu privire la aeroporturile interne, precum și criteriile de bază care au stat la baza acestei evaluări.

Cele mai bune aeroporturi din România

Pandemia a determinat creșterea interesului pentru zborurile interne, dar și a numărului de rute externe operate de pe aeroporturi secundare din România. Comparativ cu 2019, în perioada post-pandemică se poate observa o creștere a rutelor și a numărului de pasageri ce optează să aterizeze/decoleze de pe aeroporturile mici.

Potrivit unui studiu recent, aeroportul Otopeni gestionează cel mai mare volum de trafic aerian, operând pentru curse interne și externe, fiind principalul punct de conexiune între țara noastră și nenumărate alte destinații din Europa și restul lumii. Aeroportul Otopeni a fost ales deci de 70.6% dintre participanții la studiu, grație portofoliului generos de companii aeriene și a varietății de rute pe care le asigură.

Totodată, călătorii au remarcat și aglomerația de pe acest aeroport și lipsa personalului suficient, fiind depunctat pentru asta.

În acest studiu, amabilitatea personalului a fost  punctul forte al Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca, cel mai important punct de legătură aerian din zona Transilvaniei.

El a mai fost apreciat și pentru curățenie (9/10), amabilitatea personalului (9.1/10) și semnalizarea eficientă a porților și a ghișeelor (9/10). Cu toate acestea, un minus al aeroportului, pe lângă faptul că operează un număr restrâns de curse interne și externe, este și lipsa varietății restaurantelor și magazinelor disponibile.

Cele mai bune note pentru Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

De departe însă, în acest studiu, notele cele mai bune au fost primite de Aeroportul Internațional George Enescu Bacău. Acestea au fost acordate pentru semnalizarea eficientă (9.4/10) și curățenie (9.1/10), aeroportul fiind printre singurele aeroporturi apreciate pentru atenția la curățenie.

În plus, deși este u aeroport mic, el asigură zboruri directe către câteva dintre cele mai căutate destinații: Marea Britanie, Italia și Spania, iar pasagerii pot să ajungă la el atât cu mașina personală, cât și cu transportul în comun (autobuz, taxi).

În fine, Aeroportul Internațional Iași a fost depunctat de pasageri pentru aspectul învechit, dar a scorat la aspecte precum semnalizarea eficientă (9/10), datorită spațiului organizat, care îi ajută pe călători să găsească rapid porțile și ghișeele. Aeroportul dispune și de un centru de vaccinare fără programare și oferă un acces facil tuturor pasagerilor, atât cu mașina personală, cât și cu transportul în comun (autobuz, taxi, servicii de ridesharing).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI