Cât costă un bilet de tren pe ruta Gara de Nord-Aeroport Otopeni. CFR vrea ieftinirea biletelor

Cât costă un bilet de tren pe ruta Gara de Nord-Aeroport Otopeni. CFR vrea ieftinirea biletelor
CFR vrea ieftinirea biletelor

Miercuri, CFR Călători a propus  Ministerului Transporturilor să aprobe ieftinirea biletelor pe ruta Gara de Nord – Aeroportul Otopeni. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică vor circula primele trenuri pe noua rută.

Care este prețul un bilet de tren pe ruta Gara de Nord-Aeroport Otopeni

În acest moment, prețul unui bilet pentru o călătorie între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă, a fost stabilit la 8,30 lei, dar ar putea să scadă la 5 lei, potrivit unui comunicat CFR.

”CFR Călători a demarat astăzi, imediat după comunicarea traseelor pentru această rută de către CFR Infrastructură, propunerea de modificare a tarifului, la 5 lei. Până la aprobarea de către Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a acestui tarif sau a altuia, prețul unui bilet pe ruta Gara de Nord București – AIHCB este 8,30 lei, conform Ordinului de Ministru valabil la acest moment, care reglementează tarifele de deservire generală din transportul feroviar public de călători”, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Trenurile vor circula pe noua rută din 13 decembrie

Compania a anunțat că va opera pe noua rută Gara de Nord Bucureşti – Aeroportul Internaţional Henri Coandă 42 de trenuri Interregio. Garniturile de tren vor circula pe această rută începând din data de 13 decembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor 2020-2021.

Trenurile companiei sunt formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră). Acestea vor circula pe traseul București Nord – Mogoşoaia – Aeroport H. Coandă T1. Noua rută are 19 km și va fi parcursă în aproximativ 20 -25 de minute. Miercuri, CFR Infrastructură a anunțat că 72 de trenuri vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, acestea fiind operate de CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Se va putea ajunge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni

În urmă cu câteva zile CFR Infrastructură anunța că lucrările au fost finalizate în proporție de 100%  și asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă. Primele trenuri de călători vor circula pe această rută, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.

„Pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, CFR SA a derulat două proiecte feroviare, și anume: Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoaia – Baloteşti, un contract în valoare 50,5 milioane lei, finanțat de la Bugetul de Stat și construcție linie nouă pentru Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București, un alt contract în valoare de 412.719.666 lei, finanțat din fonduri europene și buget de stat”, se arată în comunicatul CFR Infrastructura.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI