Cele mai bune 7 alimente de consumat la final de toamnă. Au zeci de beneficii

Cele mai bune 7 alimente de consumat la final de toamnă. Au zeci de beneficii
Alimentele pe care trebuie să le consumăm la final de toamnă

Anotimp perfect pentru fructe şi legume, toamna îţi oferă cele mai bune 7 alimente de consumat la final de sezon. Au zeci de beneficii pentru sănătate, spun medicii.

Cele mai bune alimente de consumat toamna

Din ce în ce mai mulţi români ajung la medic cu afecţiuni cauzate de un regim alimentar nesănătos, motiv pentru care doctorii trag un semnal de alarmă şi încurajează pacienţii să se îndrepte către o alimentaţie bazată de fructe şi legume, în general. Iată care sunt cele mai bune 7 alimente de consumat la final de toamnă.

Deşi nu sunt pe placul tuturor, legumele crucifere (conopida, brocoli, varza, guliile) pot fi preparate în aşa fel încât chiar să fie gustoase. Cu un conţinut mic de calorii, dar bogate în acid folic, betacaroten, potasiu, vitamina C şi fibre, acestea pot preveni cancerul şi multe alte afecţiuni grave.

Carnea de curcan este şi ea indicată. Conform studiilor recente, un consum regulat stimulează metabolismul, previne anemia, combate depresia şi contribuie la funcţionarea în limite normale a sistemului nervos. De asemenea, are un conţinut bogat de vitamine din grupul B.

Nucile oferă organismului cantităţi însemnate de proteine, acizi graşi, magneziu, calciu, fier, zinc, dar şi vitamine precum B sau E. Astfel, dacă alegeţi să mâncaţi 4-5 nuci de cel puţin trei ori pe săptămână, obiceiul se va dovedi eficient în reducerea colesterolului şi va duce la buna funcţionare a glandei tiroide şi a inimii.

Fie că alegi să îi consumi ca gustare sau preparaţi termic, ardeii aduc o multitudine de beneficii organismului. Aceştia reprezintă o sursă minunată de vitaminele A (esenţială pentru sănătatea ochilor) şi C (perfectă pentru întărirea imunităţii), fibre, potasiu, dar şi carotenoid (protejează împotriva bolilor cardiovasculare).

Alimentele pe care trebuie să le consumăm la final de toamnă

Alimentele pe care trebuie să le consumăm la final de toamnă

Dovleacul, strugurii, sfecla roşie fac minuni pentru sănătate

O adevărată comoară a toamnei, dovleacul este iubit de toată lumea. Dulce, aromat, acesta are, în cantităţi însemnate, vitaminele din grupul B, dar şi A, E, K, calciu, fier sau potasiu. Mai mult, este o sursă extraordinară de acizi graşi esenţiali (Omega3 şi Omega6), care protejează inima şi ţin nivelul colesterolului sub control. Poţi consuma dovleac şi dacă suferi de anemie, depresie, migrene, de oboseală cronică sau în perioadele foarte stresante.

Bogaţi în calciu, minerale şi fitonutrienti, strugurii negri sunt un miracol pentru sănătate. Cu un conţinut ridicat de apă, aceştia hidratează corpul, dar oferă şi o multitudine de nutrienţi. Datorită antioxidanţilor importanţi, consumul de struguri protejează organismul împotriva mai multor boli cronice, încetinesc îmbătrânirea şi detoxifică.

Sfecla roşie este şi ea o minune a toamnei. Aceasta reduce semnificativ riscul de boli cardiovasculare, scade nivelul de colesterol rău şi stimulează funcţionarea rinichilor, a ficatului şi a sistemului imunitar.