Quercetina, substanța pe care toți românii trebuie să o consume iarna. Ce este ea, de fapt

Quercetina, substanța pe care toți românii trebuie să o consume iarna. Ce este ea, de fapt
Quercetina, substanţă care întăreşte sistemul imunitar

Dacă doreşti să îţi întăreşti imunitatea pentru a nu oferi viruşilor ocazia de a te afecta, atunci trebuie să ştii că există anumite substanţe care te pot ajuta în această privinţă. Pe lângă alimente bogate în vitamine şi proteine, medicii recomandă consumul de quercetină. Iată ce este ea, de fapt, şi cum te poate ajuta în perioada aceasta.

Ce este quercetina şi de trebuie să o consume toţi românii

Sezonul răcelilor, sinuzitelor, gripei şi viruşilor periculoşi a început, motiv pentru care medicii recomandă românilor să încerce să îşi întărească imunitatea pentru a nu avea de suferit. Dr. Adina Alberts a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care explică modalităţile cele mai simple prin care putem avea o sănătate de fier. Dincolo de variantele naturale şi cunoscute de toată lumea, aceasta vorbeşte şi despre quercetină, o substanţă despre care sigur nu ai auzit până acum.

“Dragi prieteni, în perioada următoare trebuie să avem o GRIJĂ prioritară, atât pentru noi înșine, cât și pentru cei dragi nouă. Să ne întărim imunitatea! Pe lângă Vitaminele C, D, propolis, lăptișor de matcă, echinaceea, cătină, ș.a, ar trebui să mai avem în vedere și următoarele suplimente alimentare:

QUERCETINA este recunoscută pentru proprietățile sale antioxidante puternice. Quercetina este un flavonoid care se găsește în mod natural în ardei, roșii, sfeclă, brocoli, fenicul, cireșe, pere, vișine.
Se găsește în farmacii sub formă de capsule de 100, 200 sau 500 mg. Câte 500-750 mg pe zi reprezintă o doză zilnică optimă.

RESVERATROLUL, o altă substanță recunoscută la nivel mondial ca având un foarte puternic efect antioxidant, întărind și pregătind organismul pentru a lupta cu infecțiile de toate felurile. Resveratrolul este unul dintre antioxidanții naturali cei mai eficienți pentru protecția totală a corpului împotriva radicalilor liberi; are un puternic efect antiinflamator, antibacterian și antialergic (pentru că distruge histamina). În mod natural resveratrolul se găsește în struguri, mai ales în cei negri. Se găsește în farmacii sub formă de tablete sau capsule de 250, 500, 750 mg, loțiuni sau tincturi. 500-1000 mg pe zi reprezintă doza optimă.

Sănătate multă tuturor!”, a scris celebrul medic.

Quercetina, substanţă care întăreşte sistemul imunitar
Quercetina luptă cu cei mai de temut viruşi

Alte beneficii ale quercetinei pentru organism

Dincolo de acţiunea sa în ceea ce priveşte imunitatea, aceasta are un efect incredibil şi asupra alergiilor. Dacă ai nasul înfundat, ochii înlăcrimaţi, respiraţie dificilă sau nas înfundat, ţine cont de existenţa ei. De asemenea, reduce nivelul de colesterol. Conform unui studiu realizat pe durata a două luni şi jumătate, prin administrarea a 100 mg de quercetină pe zi, subiecţilor le-a scăzut considerabil nivelul de colesterol.

Mai mult, quercetina are un efect incredibil şi asupra afecţiunilor cardiovasculare, aceasta contribuind la reducerea şanselor de a avea un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Desigur, este important să consultaţi un medic înainte de administrarea oricărui medicament, fie el şi supliment alimentar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI