Cu atât de multe bucătării, arome, gusturi și tradiții diferite, nu este de mirare că se pune des întrebarea: „Care este cea mai bună mâncare din lume“? Evindet că nu este o chestiune la care se poate răspunde ușor, mai ales că fiecare dintre noi are propriile preferințe. Cu toate acestea, CNN Travel s-a încumetat să facă un clasament al celor mai bune preparate din lume. Te va surprinde!
Pe locul trei se află ciocolata, originară din Mexic, despre care nu sunt foarte multe de spus căci o știm și o consumăm cu toții. Acesta este și unul dintre motivele pentru care nu aveam cum să lipsească din top. Merge vorba că ciocolata ar fi apărut pentru prima dată pe teritoriul Mexicului de astăzi, fiind inventată de mayași, care o consumau în stare lichidă.
Locul doi în clasament îl ocupă un bine cunoscut preparat din bucătaria italiană. Ați ghicit! Este vorba de pizza napoletană, căci ea a fost și rămâne în continuare cea mai bună pizza din lume. Rețeta originală se bazează pe simplitate și se coace doar la cuptor de lemne. Cât despre ingrediente, acestea sunt următoarele: sare de mare, făină de gâu de calitate superioară, trei tipuri de roșii proaspete, ulei de măsline, sare și busuioc, iar aluatul este rulat manual. Napoletanii au creat mâncare pe care astăzi puțini reușesc să o prepare așa cum trebuie, motiv pentru care majoritatea preferă varianta ei originală.
Locul unu îi revine unui preparat din Thailanda – Massaman curry. Acesta este un fel de mâncare thailandez, dar care își trage originile din se pare, din Persia. Massaman curry a ajuns în „Țara zâmbetelor“ în secolul 17 și se spune că ar fi regele mâncărurilor de tip „curry“. Cum se obține acest preparat?
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
Sos curry:
Mod de preparare:
Adăugați carnea, ceapa și frunzele de dafin într-o oală mare și la foc mare. Dacă optați pentru lemongrass proaspăt, adăugați bucățile de tulpină superioară care v-au rămas. Așteptați până ce aceste ingrediente ajung la punctul de fierbere, după care reduceți căldura până la o temperatură scăzută. Acoperiți cu un capac și lăsați de la 40 de minute până la o oră și 20 de minute pe foc. Amestecați ocazional, până se fierbe carnea.
Adăugați toate ingredientele pentru sos într-un castron și amestecați cu fiecare plus. Peste compoziția din oală puneți cartofii și mai lăsați la fiert încă 30 de minute, până ce aceștia devin fragezi.
Transferați amestecul într-un vas de servire și adăugați coriandru proaspăt sau busuioc.
Poftă bună!