05 aug. 2022 | 09:07

Cel mai vândut produs al momentului în Germania. Urmează România, lucrurile nu vor fi uşoare la iarnă

Social
Cel mai vândut produs al momentului în Germania. Urmează România, lucrurile nu vor fi uşoare la iarnă
Temerile nemților sunt că Rusia va închide robinetul de gaz

Cel mai vândut produs al momentului în Germania! Criza gazelor naturale și diminuarea consumului, a determinat Germania să impună restricții de consum. Guvernul Federal a luat anumite măsuri, iar facturile ar putea crește cu aproape 1.000 de euro. În acest context, calorifere electrice au devenit cel mai vândut produs al momentului în Germania. pe fondul temerilor legate de criza gazelor din această iarnă.

Cel mai vândut produs al momentului! Germania cumpără calorifere electrice pentru iarna lui 2022

Dacă până de curând nu se punea problema reducerii consumului de gaze naturale în Germania, actuala situație de criză a impus măsuri drastice. Ca urmare, vânzările de calorifere electrice au crescut. Cu alte cuvinte, nemțiii se pregătesc pentru o posibilă criză energetică în această iarnă.

Aproximativ 600.000 de încălzitoare au fost vândute în Germania în primele șase luni ale anului 2022, potrivit datelor. Statistica primei părți a anului 2022 arată o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Experții au avertizat împotriva acestei idei, spunând că este mai scump să folosești un calorifer electric și că utilizarea lor simultană ar putea provoca pene de curent.

„A existat o creștere uriașă a vânzărilor de încălzitoare electrice în ultimele două luni, iar încălzitoarele pe care le avem la îndemână se epuizează.

Nu putem să comentăm când furnizorii vor aduce noi încălzitoare. Pentru că toate sunt deja epuizate. Aceasta este o mare problemă.”, spun comericanții germani.

Germania se bazează în mare măsură pe importurile de energie din Rusia. Reducerile repetate ale Gazprom la livrările de gaz au generat temeri că Rusia ar putea întrerupe livrările pentru a încerca să obțină o influență politică asupra Europei.

Aceste presupuneri vin și pe fondul sancțiunilor de amploare impuse Rusiei din cauza războiului din Ucraina.

Temerile nemților că Rusia va închide robinetul de gaz

În iunie, Germania a făcut un pas mai aproape de raționalizarea gazului. În acest moment, Germania se confruntă cu o criză clară. Experții au avertizat că obiectivele de stocare pentru iarnă sunt în pericol din cauza scăderii livrărilor din Rusia.

Berlinul a declarat atunci care este obiectivul din acest moment. Intenția era de a avea instalațiile de stocare a gazelor umplute la 90% din capacitate până în decembrie. Din păcate, spun experții, acest prag nu va putea fi atins fără măsuri suplimentare.

„Situația este gravă și iarna va veni. Reducerea livrărilor de gaz este un atac economic asupra noastră din partea Rusiei.

Ne vom apăra împotriva acestui lucru. Țara noastră va trebui să meargă acum pe un drum greu.”, a declarat ministrul economiei, Robert Habeck.

Germania va avea un deficit de gaz de 30%, spun experții

Prețurile la gaze au crescut în întreaga Europă, deoarece Rusia a întrerupt livrările către continent prin conducta Nord Stream. Prețurile la energie au crescut cu 19% în Germania. Procentul a fost numai în prima săptămână din iulie. Ulterior, aproape s-au triplat, potrivit Bloomberg.

Livrările de gaze către Germania prin Nord Stream au fost reduse semnificativ de Moscova, care spune că se datorează unor „motive tehnice”. Dar guvernul german spune că este vorba de o „decizie politică” menită să influențeze conflictul dintre Moscova și țările occidentale în legătură cu războiul din Ucraina.

„Vom avea probabil un deficit de gaze naturale de 30% în această iarnă. Acest lucru înseamnă că nu toată lumea va avea acces la gaz și că vor exista raționalizări și distribuție.

Consumatorii vor resimți impactul. Deja în Berlin sau în Germania ni s-a spus că termostatele ar trebui reduse de la 22 de grade Celsius la 17, poate mai puțin.”, a declarat expertul în petrol și gaze Thomas O’Donnel, conform EuroNews.

Acest lucru vine în contextul în care alte țări din UE introduc măsuri pentru a reduce consumul de energie și pentru a-și reduce dependența de gazul rusesc. Bruxelles-ul a cerut tuturor celor 27 de state membre să își reducă consumul de gaz cu 15% înainte de o iarnă care se anunță dificilă.

O controversă a fost declanșată marți în Spania, când guvernul a interzis ca temperatura aerului condiționat să scadă sub 27 de grade, în încercarea de a reduce consumul de energie, în timp ce Franța a ordonat ca magazinele cu aer condiționat să își închidă ușile.

Experții avertizează împotriva utilizării de calorifere electrice

Experții au declarat pentru Euronews că achiziționarea de calorifere electrice ar putea sfârși prin a-i costa scump pe consumatori. În medie, pentru aceeași cantitate de căldură, un aparat de încălzire cu ventilator costă de trei ori mai mult decât un aparat de încălzire pe gaz.

Mai există și o altă problemă, spun experții. Dacă prea multe dintre aceste dispozitive sunt pornite în același timp, există riscul unor pene de curent masive.

Acest lucru este conform Dr. Martin Kleimaier, șeful diviziei de generare și stocare a energiei electrice din cadrul Asociației VDE, care a declarat că alimentarea cu energie electrică a Germaniei „nu a fost proiectată pentru o sarcină suplimentară simultană”.

Mai multe asociații comerciale, care în mod normal ar trebui să promoveze interesele producătorilor de calorifere electrice, au avertizat consumatorii să nu cumpere calorifere electrice.

Concluzie

Oamenii se pregătesc, pentru că se așteaptă creșteri majore de preț la gaze, iar nemții, au deja montate multe panouri fotovoltaice. Dar, apar întrebări pentru România. Una dintre ele ar fi, dacă prețul este bun, de ce PETROM a redus producția de gaz cu 10%? Atenție la faptul că este o reducere programată cu un an înainte, când nu era război.

O a doua întrebare ar fi, de ce statul nu grăbește norme speciale pentru producători privați și consumatori de energie electrică? Înregistrarea unui contract durează luni de zile. În tot aest timp, furnizorii primesc gratuit mulți KW.

Iar a treia întrebare ar fi, dacă a fost modificată legea offshore de ce OMV amână cu un an decizia de potenţială investiție? Un răspuns, poate, ar fi că nu le dau voie ruşii? Sunt multe întrebări și multe necunoscute, la care guvernanții români ar trebui să răspundă, în contextul unei iminente crize a gazelor pentru iarna acestui an.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro