Cel mai vândut medicament în pandemie. A rupt vânzările în toate farmaciile, toți românii vor să îl aibă în casă

Cel mai vândut medicament în pandemie. A rupt vânzările în toate farmaciile, toți românii vor să îl aibă în casă

Ei bine, nu știm dacă v-ați pus această întrebare în plină pandemie, dar cineva a făcut-o. S-a gândit care o fi cel mai vândut medicament în pandemie și a primit și răspunsul. Acest medicament a rupt vânzările în toate farmaciile din toată țara, nu doar din Capitală.

Cel mai vândut medicament în pandemie – paracetamol

Banalul paracetamol pe care oamenii de la țară îl iau pentru multe afecțiuni a devenit cel mai cerut medicament din România. Succesul său se datorează, evident, pandemiei de coronavirus. De la primele informații despre acest virus originar din China, medicii au recomandat medicamentele împotriva răcelii și a gripei.

Printre ele se află paracetamolul, dar și banala aspirină – fie pastilă, fie efervescentă. Paracetamolul este luat acum de toți românii care se tem de virus. Acesta ajută mult sistemul imunitar în lupta cu virușii din exterior. În ultimele 8 luni, paracetamolul a urcat 19 pozitii în clasamentul celor mai vândute medicamente din România.

Paracetamolul a rupt vânzările în toate farmaciile

Cel mai vândut medicament în pandemie. A rupt vânzările în toate farmaciile, toți românii vor să îl aibă în casă
Cel mai vândut medicament în pandemie e paracetamolul

Așa se face că, în plină pandemie, paracetamolul a devenit cel mai vândut medicament din România. Acum e pe locul 3 în topul vânzărilor. Potrivit Ziarului Financiar, paracetamolul a obținut 6,5 milioane de unități în farmaciile din țară, pe toate formele sale de prezentare.

Este un medicament produs la noi în țară și care se eliberează de la orice farmacie, fără rețetă. Este un aliat de nădejde în lupta cu răcelile și gripele. Din cauza cererii tot mai mari, producătorii susțin că a fost crescută capacitatea de producție a paracetamolului de 3 ori.

Cu toate că în 2020 România produce mai mult paracetamol ca în alți ani, nu se vinde peste hotare. Producătorii susțin că medicamentul împotriva răcelilor și a gripei se vinde doar în România.

”Pentru o lungă perioadă de timp, am perceput paracetamolul drept un medicament ce reduce durerea si scade febra, însă acum descoperim că aceste tablele influențează, de asemenea, emoțiile și percepția riscului”, a anunțat autorul unui studiu despre paracetamol, medicul Baldwin Way, de la Universitatea din Ohio.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI