Câtă pâine poți mânca zilnic fără să te îngrași, de fapt. Mihaela Bilic spune cantitatea exactă

Câtă pâine poți mânca zilnic fără să te îngrași, de fapt. Mihaela Bilic spune cantitatea exactă
Dr. Mihaela Bilic, despre consumul de pâine

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist cunoscut în România, a fost invitată în cadrul emisiunii prezentată de Marius Tucă. Cei doi au abordat mai multe subiecte, printre care și cât de dăunătoare este pâinea și cât de mult poți mânca fără să te îngrași.

Cât de sănătoasă este pâinea

Mulți oameni fug de pâine de teama că se vor îngrășa. Cu toate acestea, lucrurile sunt mai simple decât par. Doctorul nutriționist Mihaela Bilic a clarificat a răspuns întrebărilor celor care fug de consumul de pâine, de teama că vor pune kilograme în plus nedorite.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a spus Mihaela Bilic.

Dr. Mihaela Bilic, despre dulciuri

Când vine vorba de dulce, medicul nutriționist nu se abține. După părerea ei, cel mai bun dulce este înghețata, deoarece este slabă în calorii, iar consistența acesteia ne oferă satisfacție din punct de vedere mental.

„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun”, a afirmat dr. Mihaela Bilic.

De asemenea, Dr. Mihaela Bilic nu este genul de persoană care bea apă. Pentru ea, dimineața începe cu pliculețe de ceai de fructe, pe care le lasă să se infuzeze.

„Eu sunt acest om căruia nu îi place apa. Nu pot s-o beau, îmi face rău, mă arde în stomac. Beau toate sucurile cu îndulcitori, că îmi taie pofta de dulce. Cu felii de portocală, lămâie, mentă, cât să mai dea un pic de parfum, dar avem apă în lapte – 70%, în legume și în fructe – 90%, în carne – 70%”, a mai spus medicul nutriționist.

Citește și: Câte calorii are pâinea albă vs. pâinea neagră. Ce recomandă nutriționistul