Cel mai sigur loc în avion în cazul unui accident. Unde trebuie să te aşezi ca să fii în siguranţă

Cel mai sigur loc în avion în cazul unui accident. Unde trebuie să te aşezi ca să fii în siguranţă
Ce spun expertii

Alegerea unui loc în aeronavă atunci când zbori poate fi stresantă. Unde ar trebui să te așezi? Care parte a aeronavei are cel mai bun aer și care parte a aeronavei este cea mai sigură? Au fost realizate o serie de studii de către diferite universități, autorități și companii aeriene cu privire la relația dintre dispunerea locurilor în aeronavă și accidentele mortale. Administrația Federală a Aviației, cunoscută și sub numele de FAA, a publicat o bază de date care a analizat înregistrările accidentelor cu decese și supraviețuitori, împreună cu diagramele de dispunere a locurilor.

Care este cel mai sigur loc din avion

Raportul a fost realizat pe o perioadă de 35 de ani, cel mai vechi raport fiind din anul 1985. Prin această analiză făcută de FAA, cei care au luat loc în partea din spate, sau mai cunoscută sub numele de treimea din spate a aeronavei, au avut o rată de fatalitate de 32%.

Treimea de mijloc și treimea din față a aeronavei au avut o rată de mortalitate de 39% și, respectiv, 38%. De asemenea, s-a observat și să analizat efectele poziției pe rând.

Potrivit raportului, scaunul din mijloc din spatele aeronavei (partea din spate a aeronavei) a avut cea mai bună poziție, cu o rată de fatalitate de doar 28%. De fapt, cea mai proastă parte în care se poate sta este de fapt pe culoarul din treimea de mijloc a cabinei, deoarece are o rată de fatalitate de 44%.

În anul 2008, Universitatea din Greenwich a publicat, de asemenea, un studiu care a observat utilizarea ieșirii de urgență într-un avion după ce a avut loc un accident în timpul unui zbor. Studiul realizat de Universitatea Greenwich a arătat că cei care sunt așezați mai aproape de ieșirile de urgență au mai multe șanse de a supraviețui unui incident!

Ce spun studiile

Totuși, există un defect în această afirmație, deoarece pasagerii presupun că nu trebuie să țină cont de circumstanțele în care s-a produs accidentul. Dacă un incendiu ar izbucni în partea din spate a aeronavei, pasagerii din treimea din mijloc sau din fața cabinei ar avea cu siguranță șanse mai mari de supraviețuire în comparație cu cei din treimea din spate.

Revista TIME a declarat că „am constatat că supraviețuirea a fost aleatorie în mai multe accidente – cei care au murit au fost împrăștiați neregulat între supraviețuitori. Din acest motiv, FAA și alți experți în siguranță aeriană spun că nu există cel mai sigur loc în avion”.

Șansele de a muri într-un accident cu avionul sunt incredibil de mici, încât nici nu trebuie să-ți faci griji în privința asta!

Zborul este, de fapt, una dintre cele mai sigure metode de călătorie, stând la o probabilitate de 1 din 9821 șanse de a muri într-un incident de călătorie cu avionul. Acest lucru este mai puțin de 0,01%!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI