Incident aviatic pe Aeroportul Henri Coandă din București. De ce un avion s-a întors de urgență pe pistă

Incident aviatic pe Aeroportul Henri Coandă din București. De ce un avion s-a întors de urgență pe pistă
Incident aviatic pe Aeroportul Henri Coandă din București. De ce un avion s-a întors de urgență pe pistă

Un avion urma să decoleze joi de pe Aeroportul Henri Coandă din București, însă s-a întors de urgență pe pistă, în urma unui incident.

O cursă TAROM s-a întors de urgență pe pistă

Este vorba despre o cursă TAROM, care trebuia să decoleze astăzi cu destinația Cluj-Napoca. În momentul în care trebuia să decoleze, o pasăre a fost trasă într-unul dintre motoarele aeronavei. Pilotul a anunțat de urgența turnul de control cu privire la incident.

Avionul nu a mai primit permisiunea de a decola. De asemenea, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri pentru a interveni în caz de nevoie. Din fericire, în aeronavă nu erau pasageri și nimeni nu a fost rănit. Urmează ca avionul să fie dus la reparații, iar cursa a fost anulată.

Accident aviatic la Cluj-Napoca

În urmă cu câteva zile, un avion a aterizat pe Aeroportul Internațional din Cluj-Napoca, după ce s-a sesizat un incendiu la trenul de aterizare. Din fericire, toți pasagerii au fost evacuați în siguranță. Aceștia se întorceau din Egipt. În total, 113 de pasageri au fost evacuați în siguranță.

„Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis ISU Cluj.

Avionul a aterizat seara, în jurul orei 19:30, iar la fața locului au intervenit pompierii de la ISU Cluj. Aeronava Boeing aparținea companiei Fly Egipt și venea de la Hurghada. Directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo, a anunțat că mai multe zboruri au fost întârziate din cauza incendiului.

Totodată, reprezentanții Aeroportului Cluj au transmis un comunicat de presă cu privire la acest incident.

 „Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada – Cluj a suferit un incident în timpul operaţiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat şi au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internaţional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp şi a aplicat procedurile specifice situaţiilor de urgenţă. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roşu de urgenţă, la faţa locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată într-un comunicat al aeroportului clujean.