Îți prezentăm, mai jos, cel mai rapid tiramisu pe care îl poți face, fără mascarpone. Este un desert delicios și ai nevoie doar de zece minute ca să-l pregătești.
Iubitorii de tiramisu pot face această rețetă, una fără prea mult zahăr, dar și fără ouă și de mascarpone. Este o variantă mai light deci a desrtului atât de iubit de români. În plus, este unul rafinat și la îndemâna oricui. Desertul se poate prepara în clasicul vas de copt sau în pahare, iar rezultatul o să fie întotdeauna satisfăcător. Iată care sunt ingredientele, pentru o rețetă de opt persoane.
400 g lapte de soia;
60 g zahăr de trestie;
30 g amidon de porumb;
15 g ulei de porumb;
vanilie;
400 g smântână vegetală.
a) 8 căni de cafea;
b) pișcoturi și cacao după gust
În primul rând, trebuie pregătită crema. Într-o cratiță, se toarnă laptele, apoi se adaugă zahărul și în timp ce se amestecă, se adaugă amidonul de porumb. După câteva minute, se toarnă uleiul de porumb și se adaugă vanilia. Se amestecă cu atenție și se aduce apoi compoziția la fierbere, tot amestecând cu atenție. Într-un castron, se bate frișca rece. De îndată ce crema s-a răcit bine, se adaugă smântâna și se amestecă câteva minute.
Acum, nu mai trebuie decât să asamblezi totul. Cafeaua se toarnă într-un castron. Între timp, se decorează paharele sau vasul de copt cu un strop de cacao amară. Se iau pișcoturi și se înmoie rapid în cafea. Apoi, se așază în pahar și se acoperă cu cremă. Dacă paharul este mai mare, se repetă operațiunea pentru a crea două straturi. Acest tiramisu fără ou și fără mascarpone va fi pe placul tuturor.
Pentru cei care optează însă pentru rețeta clasică, o pot încerca urmând specificațiile de mai jos:
500 gr mascarpone
4 oua
150 gr zahar pudra
300 gr piscoturi
300 ml cafea
2 linguri Amaretto
2 linguri cacao
Se separă gălbenușurile de albușuri și se mixează gălbenușurile cu zahărul până când acesta este topit, iar compoziția devine cremoasă. Se adaugă mascarponele și se amestecă cu o spatulă, până când este încorporat în compoziția de ouă. Se adaugă lichior Amaretto în compoziție sau vin Marsala, însă se poate renunța la ele dacă vor mânca copii sau vă veți urca la volan. Se mixează albușurile până devin spumă tare și se încorporează cu mișcări circulare.
Apoi se prepară cafeaua și se lasă la răcit. Se scufundă rapid pișcoturile în cafea, fără a le ține mult, apoi ele se așază cu cafea pe fundul unui vas. Se adaugă un strat de cremă, după care un rând nou de pișcoturi. Se pune ultimul strat de cremă, se nivelează deasupra și se presară cacao. Se ține la frigider peste noapte, apoi se taie cuburi.