Tiramisu e istorie! Noul desert delicios și ușor de preparat care i-a luat locul

Tiramisu e istorie! Noul desert delicios și ușor de preparat care i-a luat locul
Noul desert delicios si usor de preparat care i-a luat locul prajiturii tiramisu

Vara și-a intrat în drepturi și odată cu venirea temperaturilor ridicate, românii dau iama în dulciuri și deserturi răcoritoare, pentru a-și domoli setea. Pe lângă înghețată, cele mai căutate deserturi sunt tiramisu și prăjiturile din cremă de brânză și ciocolată. Iată care este alternativă delicioasă la tiramisu

Ce desert este mai bun decât tiramisu

Vară, soare, mare, plajă, munte, prieteni, excursii, distracție, acestea sunt câteva dintre cuvintele preferate ale românilor atunci când vine vorba de a defini anotimpul estival. Pentru cei care preferă un desert lejer, ușor și care nu vor să mânânce din nou înghețată, avem soluția perfectă pentru ei.

Iată un desert savuros, care se prepară imediat și nu necesită coacere. Este răcoritor, nu conține foarte multe ingrediente și este perfect pentru cine vrea să impresioneze partenerul sau prietenii cu ceva bun și dulce. Trucul pe care toate gospodinele îl folosesc. Care este ingredientul lor secret? Ei bine, vei afla mai jos. Ai nevoie doar de câteva ingrediente pe care le vei găsi, cu siguranță, la tine în cămară.

Ingrediente

  • 1 kg de brânză de vaci;
  •  200 de grame de zahăr pudră;
  • 100 de grame de fulgi de ciocolată neagră;
  •  2 linguri de lichior;
  • 1 pachet de pișcoturi;
  • 2 gălbenușuri

Mod de preparare

Acum, că am pregătit toate ingredientele, este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început, trebuie să amestecăm ricotta cu zahărul, apoi vom împărți compoziția în trei părți egale. O parte din ricotta se va lăsa deoparte iar a doua parte se va amesteca cu fulgii de ciocolată. A treia parte din ricotta se va amesteca împreună cu gălbenușurile.

Mai departe, se înmoaie pișcoturile în lichiorul diluat cu puțină apă. Pentru cei care preferă ca aroma și gustul de alcool să fie mai intense, este recomandat să nu diluați lichiorul cu apă. În cotinuare vei lua un platou și vei așeza primul strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă.

Peste acest prim strat de pișcoturi vei așeza ricotta amestecată cu fulgii de ciocolată. Urmează apoi un alt strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. Apoi așezăm un strat de ricotta, de data aceasta va fi cel amestecat cu gălbenușurile.

La final, se pune și ultimul strat de pișcoturi înmuiate în lichiorul, diluat cu apă. În cele din urmă, se pune un strat de ricotta amestecată cu zahăr. Desertul este gata și acum tot ce rămâne de făcut este să fie pus la frigider. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI