Trai de lux pentru consilierii din Bârlad. Și-au cumpărat aparat de cafea cu comandă vocală, la prețul de de 8.000 de lei

Trai de lux pentru consilierii din Bârlad. Și-au cumpărat aparat de cafea cu comandă vocală, la prețul de de 8.000 de lei
Trai de lux pentru consilierii din Bârlad. Și-au cumpărat aparat de cafea cu comandă vocală, la prețul de de 8.000 de lei

Consilierii locali din Bârlad au căzut de comun acord, prin vot, să cumpere un espressor de cafea. Nimic în neregulă, însă valoarea acestuia este de 8.000 de lei și vine dotat cu comandă vocală. Astfel de aparate sunt folosite, de regulă, în restaurante și cafenele.

Espressor de 8.000 de lei pentru consilierii din Bârlad

Dumitru Boroș, edilul orașului, a explicat de ce consideră că o asemenea investiție este necesară, având în vedere că municipalitatea nu are fonduri pentru proiecte multe mai importante. Acesta a spus că primăria avea un aparat de cafea vechi de 9 ani care încă funcționa.

Cu toate acestea, s-a făcut notă de fundamentare pentru cumpărarea unui espressor nou, care a și fost aprobată de Consiliul Local. Primarul a mai precizat că aparatul vechi de cafea a fost reparat de mai multe ori, iar acestea au costat în total 1.500 de lei.

„Toate acțiunile pe care le facem la nivel de primărie, de consiliu local, subordonatele, la ședințele de consiliu local, de obicei se servește cafea. Dacă faci 30 de cafele odată, îți trebuie totuși un aparat profesional, așa au apreciat”, a spus primarul la Digi24.

Primarul a fost întrebat dacă aceștia bani nu ar fi putut fi folosiți pentru alte proiecte, acesta spunând că: „Din puținii bani pe care îi avem, încercăm să rezolvăm și problemele la nivel de comunitate”.

Aparat de cafea cu comenzi vocale

Dumitru Boroș este de părere că problema prețului de cafea este una „politică”, deoarece astfel sunt tratate achizițiile primăriei în presă. La ultima ședință de consiliu local, consilierii USR PLUS, PNL, ALDE și PSD au votat cu toții achiziționarea aparatului în valoare de 8.000 de lei.

„Dacă cumperi un aparat profesional de cafea e o chestiune națională? Acum, nu e obligatoriu să cheltuim 8.000 de lei, pot fi și 6.000, și 5.000”, a adăugat el, precizând că aparatul nu a fost cumpărat încă.

Cu toate acestea, primăria a tăiat fondurile alocate pentru reparațiile la acoperișul unui liceu din oraș. Astfel de aparate sunt folosite în cafenele și restaurante. Mai mult de atât, aparatul putea fi cumpărat la jumătate din prețul pe care autoritățile locale îl vor plăti din banii contribuabililor.

Aparatul de cafea care va ajunge la primăria din Bârlad poate fi folosit de la distanță, cu ajutorul unei aplicații de la Amazon. Aceasta permite utilizatorilor să își comande cafeaua dorită prin comenzi vocale.