Cel mai periculos tobogan pentru copii. Mare atenție când mergeți în parcuri sau la piscină

Cel mai periculos tobogan pentru copii. Mare atenție când mergeți în parcuri sau la piscină
Cel mai periculos tobogan pentru copii

Care este cel mai periculos tobogan pentru copii? Dorința cea mai mare a celor mici este să se joace, iar majoritatea copiilor aleg parcul. Aici au de toate, scrânciob, loc special cu nisip și multe tobogane. Cu toate acestea, părinții trebuie să fie atenți la cele din urmă, deoarece unele sunt foarte periculoase.

Cel mai periculos tobogan pentru copii

În majoritatea parcurilor pentru copii există acel tobogan spirală. Poate că nu pare periculos, însă există cazuri în care cei mici au avut de suferit după ce s-au dat pe unul asemănător. În aceeași situație s-a aflat și copilul Gabrielei Sima, care a suferit o dublă fractură de antebraț, după ce s-a dat pe un tobogan spirală.

„S-a întâmplat în 2 aprilie și băiatul meu avea 5 ani jumate, acum are 6. Am mers în parc cu el și s-a dat pe unul dintre toboganele spirală aflate în parcul din cartierul Plopilor. Băiețelul meu s-a dat și după prima porțiune de tobogan a fost aruncat în afară, din cauza vitezei. Toboganul are o înclinație mai specială. Nu e normal. Cu cât ești mai greu, cu atât te împinge mai tare, în plus nu ai cum să nu zbori efectiv peste partea de 10 cm care e marginea”, a declarat Gabriela Sima, pentru transilvaniareporter.ro.

Mămica a făcut sesizare la primărie, iar în cele din urmă a primit un răspuns. Gabriela a dorit ca toboganul respectiv să fie schimbat, lucru care s-a și întâmplat. Primăria a schimbat toboganul cu o margine de 20 cm, cel din urmă, din cauza căruia s-a petrecut accidentul, avea 10 cm.

„Eu vreau să informez părinții care au copii că toboganul acesta nu e okay. Eu cred că acest tobogan este afacerea cuiva și de aceea este pus peste tot. Am aflat că zac teancuri de reclamații la primărie împotriva toboganelor și nu le bagă nimeni în seama. Vreau ca părinții să își pună semne de întrebare” a completat mămica.

Lucruri importante de știut pentru copiii care se dau pe toboganele de la piscină

Toboganele de la piscină pot fi foarte periculoase, în special pentru cei mici. Salvamarii sunt mereu la datorie, însă asta nu înseamnă că cei mici nu trebuie să fie atenți mereu.

În primul rând, cel mai important lucru la care cei mici ar trebui să fie atenție este semnul de adâncime a apei. Este o regulă pe care, indiferent de vârsta copilului, ar trebui să învețe să o respecte în orice circumstanțe.

De asemenea, un alt lucru important și o greșeală pe care mulți o fac, este faptul că nu pleacă din gura toboganului odată ce au ajuns jos. Vitezele de coborâre sunt mari, iar în cazul în care distanța nu a fost păstrată, se pot lovi extrem de puternic.

Este foarte important ca cei mici să stea mereu pe spate și cu picioarele înainte, să nu schimbe niciodată poziția în timp ce se dau pe tobogan. Niciodată în fund sau pe burtă.

Totodată, copiii, și nu numai, nu ar trebui să se grăbească atunci când se dau pe tobogan. De regulă, majoritatea au un semafor. Doar atunci când se face verde se pot da. În caz contrar, îl puteți ajunge din urmă pe cel din față.

Un adolescent a căzut de pe un tobogan de la Divertiland

În cursul zilei de miercuri, 20.07.2022, un adolescent de doar 15 ani a căzut în gol de pe un tobogan înalt de șase metri. Acesta ar fi trebuit să ajungă în piscina amenajată pentru copii. Accidentul a avut loc în parcul acvatic de distracții Divertiland, adolescentul fiind dus la spital.

„În jurul orei 16:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că o persoană a căzut pe tobogan în timp ce se afla la un parc acvatic din comuna Chiajna. La fața locului s-au deplasat polițiștii din Chitila pentru efectuarea activităților din competență, precum și un echipaj medical care a transportat persoana la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Polițiștii efectuează efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, arată comunicatul ce a fost transmis de Poliție.

Doi bărbați, transportați la spital după ce au intrat în coliziune pe un tobogan

Accidentul a avut loc în luna august a anului trecut, într-un aquaparc din Galați. Cei doi au fost transportați la spital după ce au intrat în coliziune. În vârstă de 29 și 38 de ani, cei doi nu ar fi respectat greutatea maximă a unul colac dublu. Aceștia s-au dezechilibrat, apoi s-au lovit.

Din nefericire, ambii bărbați au suferit traumatisme la nivelul coloanei și la glezne. Administratorii parcului au făcut apel la restul vizitatorilor să respecte regulile, mai ales atunci când se dau pe tobogane, astfel încât astfel de incidente să fie prevenite.