Cel mai nociv aliment de pe piață. Toți românii îl cumpără, mai ales toamna

Cel mai nociv aliment de pe piață. Toți românii îl cumpără, mai ales toamna
Atenţie mare! Acesta este alimentul cu cea mai mare cantitate de pesticide din magazine

Medicii din România trag un puternic semnal de alarmă şi vorbesc despre fructele toxice care se găsesc în magazine. Toţi românii cumpără aceste alimente fără să aibă habar cât sunt de nocive.

Alimentul nociv de care românii trebuie să se ferească

Un studiu realizat de Enviromental Working Group (EWG) a arătat care este cel mai nociv aliment de pe piaţă. Dacă în alţi ani strugurii şi merele erau campioane la capitolul pesticide, anul acesta căpşunile conduc detaşat. Se pare că marii agricultori folosesc în cantităţi din ce în ce mai mare substanţe chimice pentru a apăra recoltele de dăunători. Din păcate, acest lucru este periculos pentru sănătate. Topul celor mai toxice alimente este continuat de mere, nectarine, piersici şi struguri.

Mai exact, 98% din mostrele de căpşuni examinate de autorităţile sanitare au prezentat urme de pesticide, iar peste 40% dintre acestea conţineau chiar şi 17 astfel de substanţe. Deşi sunt o delicatesă a începutului de vară, românii le consumă în cantităţi mari în tot restul anului, motiv pentru care medicii îi sfătuiesc să citească etichetele produselor pe care le cumpără. De asemenea, este indicat să fie foarte bine spălate. Căpşunile întăresc sistemul imunitar, fiind bogate în vitamina C, ajută la menţinerea unei vederi sănătoase, lupta împotrivă cancerului şi oferă pielii un aspect sănătos. De asemenea, scad nivelul de colesterol, aşa că nu ezita să le mănânci.

În cazul în care nu eşti sigur de substanţele nocive pe care le conţin, este recomandat să fie consumate fructe de sezon autohtone: mere, struguri, gutui, pere. Bineînţeles, este important ca acestea să fie provenite din surse naturale, sigure.

Atenţie mare! Acesta este alimentul cu cea mai mare cantitate de pesticide din magazine

Atenţie mare! Acesta este alimentul cu cea mai mare cantitate de pesticide din magazine

Cum spălăm corect fructele şi legumele

În cazul în care nu eşti sigur de provenienţa fructelor şi legumelor cumpărate, atunci trebuie să ţii cont de câteva detalii ce ţin de igienă. Iată ce poţi face pentru a nu întâmpina probleme legate de eventualele pesticide de pe alimente:

  • Spală-le viguros sub jet de apă minimum 30 de secunde (poţi utiliza chiar şi detergenți speciali).
  • Îndepărtează coaja.
  • În cazul legumelor cu frunze, îndepărtează-le pe cele de la exterior.
  • Prepară-le termic. Astfel, se reduce dramatic prezența reziduurilor de pesticide din alimente, făcându-le și mult mai sigure pentru consumul uman din punct de vedere microbiologic.

În cazul femeilor însărcinate sau a copiilor cu vârstă mică nu este indicat consumul de fructe şi legume care pot conţine o cantitate mare de pesticide.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI