Mulți români și-au îndreptat atenția către un aliment importat. Acesta a fost consumat în cantități extrem de mari. Foarte mulți bani au fost cheltuiți pe respectivele produse care nu lipsesc din locuințele tuturor, mai ales pentru că sunt extrem de versatile și pot să fie introduse în multe rețete.
Un deficit de 758,6 milioane de euro a înregistrat România în primele nouă luni din 2021 atunci când vine vorba despre comerțul cu produsele agroalimentare. A fost observată o scădere cu aproximativ 40% față de aceeași perioadă din 2020, potrivit datelor furnizate de către MADR.
Datele furnizate sunt provizorii, conform Buletinului statistic de comerț internațional, dezvăluit de Institutul Național de Statistică, anunță MADR. S-a aflat care este cel mai importat produs consumat de către români. Acesta este extrem de folosit de către toată lumea.
Se pare că 407,1 milioane de euro au fost cheltuiți pentru carnea de porc în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2021. Pe locul al doilea s-au clasat produsele de brutărie, patiserie și biscuiți, ajungând la o valoare de 313,2 milioane de euro.
Între timp, locul al treilea a revenit preparatelor folosite pentru hrana animalelor, ajungându-se la 289,8 milioane de euro. Printre produsele agroalimentare importate de România se numără și preparatele alimentare nedenumite și necuprinse în altă parte, valoarea fiind de 284,4 milioane de euro.
De asemenea, brânza și cașul au ajuns la o valoare de 272,6 milioane de euro. Între timp, încasările cele mai mari pe care le-a avut România la exporturi sunt obținute din livrarea cerealelor din spațiul intra și extra comunitar. Grâul și meslinul au avut o valoare de 1,19 miliarde de euro pentru cele 9 luni.
Porumbul s-a clasat pe locul al doilea, cu încasări de 919,9 milioane de euro, tigările de foi, trabucurile și țigaretele au avut o valoare de 477,55 milioane de euro, iar semințele de floarea-soarelui au ajuns la 443,65 milioane de euro.
Anul trecut a fost înregistrat un deficit de peste două miliarde de euro în sectorul comerțului cu produse agroalimentare. Între timp, în 2013 și 2014, țara noastră se bucura de un plus de 300 de milioane de euro, respectiv 500 de milioane de euro în acest sector.
Românii au demonstrat că țin la mâncarea făcută cu ajutorul cărnii de porc. Mulți cumpără o cantitate mai mare din acest aliment pentru a reuși să le pună pe masă celor dragi produse delicioase ori de câte ori își doresc. Cu toate acestea, ei pot avea mari probleme dacă nu o păstrează într-un mod corect.
Carnea de porc poate să fie ținută timp de 5 zile în frigider. În cazul în care a fost gătită, ea rezistă timp de 3-4 zile la rece. Cu toate acestea, ea poate să fie lăsată în congelator, unde se păstrează proaspătă între 4 și 6 luni, în cazul în care este depozitată într-un mod corect.