Cel mai ciudat nume pe care îl are un român: „Tatăl meu a făcut yoga timp de 20 de ani”

Cel mai ciudat nume pe care îl are un român: „Tatăl meu a făcut yoga timp de 20 de ani”
Cel mai ciudat nume pe care il are un roman Tatal meu a facut yoga timp de 20 de ani

Mulți părinți sunt indeciși ce nume să pună copilului lor abia născut. Este o sarcină destul de dificilă, având în vedere multitudinea de prenume care există în lumea asta. Totuși, România poate câștiga detașat topul celor mai ciudate și amuzante nume din lume. Dacă unii ar exclude opțiuni precum „Mercedes”, (prenume purtat de nu mai puţin de 315 români), „Ministru”, „Justiţia”, „Poliţia”, „Preşedinte”, „Portocala”, „Lămâia”, „Strugurel” sau „Televizor”, ei bine, aceste prenume chiar există în buletinele de identitate. Un alt nume ciudat este inspirat din yoga.

Ce nume ciudat poartă un român. Este inspirat din yoga

Alegerea unui nume frumos este, de foarte multe ori, o misiune dificilă pentru părinţi, care încearcă să găsească cea mai potrivită variantă astfel încât să nu-și dezamagească mai târziu copiii. Pe lângă prenume plin de semnificaţii, de-a lungul timpului, mulţi români s-au inspirat de la numele unor actori, sportivi, personalităţi sau branduri. Însă, un tânăr poate spune că are un nume cât se poate de ciudat, inspirat din yoga.

Shiva activează în fotbal, a jucat la FC Voluntari, iar numele lui complet este Adelin Shiva Pârcălabu. Prenumele inedit i-a fost ales de tatăl lui.

„Tatăl meu a facut yoga timp de 20 de ani și a vrut să am un nume mai special, un nume de zeu”, a dezvăluit Shiva, potrivit sport.ro.

Ce semnificație are acest prenume inedit

În mitologia hindusă, Shiva reprezintă zeul distrugerii. De la aceată divinitate, indienii au moștenit peste 100 de stiluri de dans.

„Mie îmi plac hora și sârba, care sunt de acolo de la mine, de la olteni”, a povestit tânărul.

Lege interzice variante indecente sau ridicole

Legislaţia privind întocmirea actelor de stare civilă spune că autoritățile pot refuza înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicole ori altele asemenea, de natură să afecteze ordinea publică şi bunele moravuri sau interesele copilului, după caz.

„Ofiţerul de stare civila are obligaţia de a refuza motivat, comunicând în scris declarantului, înregistrarea prenumelor formate din cuvinte indecente, ridicole ori altele asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri sau interesele copilului, dupa caz”, potrivit acestei legislații.

„Dacia”, ”Logan”, „Solenza” sau „Renault”, unele dintre cele mai colorate nume

Deoarece restricţiile sunt relativ recente, odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse legii privind întocmirea actelor de stare civilă, în trecut, s-au înregistrat sute de prenume ridicole. Cele mai „colorate” nume aparţin etnicilor romi, cum ar fi „Dacia”, ”Logan”, „Solenza” sau „Renault”.

Pe lângă prenumele mai puţin inspirate, în țara noastră, mii de români poarte nume de familie care stârnesc râsul atunci când sunt rostite. În România există Bucă, Flocea, Labă, Mortu, Bou negru, Blegu, Belibou, Beţivu, Slănina, Roadevin, Nespălatu, Găinaţ, Gunoi, Muc, Bulan, Joacă-Bine, Vacăgrasă, Mormânt, Sicriu, Muci, Prostu, dar şi Hitler.