Cel mai bogat sat din lume. Toți locuitorii au cel puțin 250.000 de dolari în bancă

Cel mai bogat sat din lume. Toți locuitorii au cel puțin 250.000 de dolari în bancă
Unde se află cel mai bogat sat din lume

Multe sate au fost uitate și trecerea timpului și-a pus amprenta asupra lor, în timp ce un loc a ajuns să aibă parte de prosperitate și bogăție! Locuitorii dintr-un sat au strâns averi considerabile și au reușit să pună în bancă peste 250.000 de euro. Care este secretul lor, de fapt?

Unde se află cel mai bogat sat din lume

Un sat din China a fost declarat cel mai bogat din lume, ținând cont că oamenii de acolo au reușit să adune în conturi peste 250.000 de dolari. În Huaxi, o așezare aflată la câteva ore de condus față de Shanghai, locuiesc peste 2.000 de acționari, locul fiind cunoscut și ca „satul numărul unu sub cer”.

Cel mai bogat sat din lume se găsește în centrul orașului Jiangyin, provincia Jiangsu. Locuitorii au început să se îmbogățească prin anii ’90, chiar dacă așezarea există din 1961, potrivit Impact.ro. Oamenii au parte de o avere colosală, însă locul în care stau este plin de controverse.

Nu se știe cu exactitate câți cetățeni locuiesc în Huaxi, deși, potrivit datelor existente, se arată că aproximativ 2.000 de oameni au reședința în sat, în timp de 20.000 de persoane fac naveta zilnic pentru a ajunge în locul respectiv.

Cum s-au îmbogățit oamenii care trăiesc în Huaxi

În 1969, Wu Renbao, un țăran obișnuit cu ambiții mari, a devenit secretarul Partidului Comunist în Huaxi. Acesta a pus pe picioare o fabrică, iar afacerea a început să aibă un profit considerabil în 10 ani. Au fost înființate alte întreprinderi pentru a produce venituri și a cumpăra localități.

Astfel, administrația locală achiziționat 12 localități aflate în proximitate pentru ca suprafața să se întindă pe 35 de kilometri pătrați. Locuitorii au primit acțiuni gratuite la fabricile deținute de stat la începutul anilor ’90. Sătenii s-au bucurat pentru că 20% din profit le-a fost împărțit lor.

Ce nu au voie să facă locuitorii

Oamenii s-au îmbogățit după ce acțiunile au fost vândute la bursă după câțiva ani. Cei care locuiesc în satul din China se bucură de educație gratuită, mașini, case de lux, acces gratuit la servicii medicale și peste 250.000 de dolari în conturi. Totuși, există și câteva secrete legate de locul respectiv.

În sat au fost interzise jocurile de noroc, barurile, cluburile, distracția și viața de noapte. Consumul de droguri nu este acceptat. Locuitorii pot să meargă doar la teatru și nu au voie să își ia averea dacă se decid că vor să locuiască în altă parte. Cei care părăsesc satul își lasă banii în urmă.

Urmăriți Playtech.ro și pe