Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Ce vârstă greu de atins avea

Cel mai bătrân bărbat din lume a murit. Ce vârstă greu de atins avea
A murit cel mai bătrân bărbat din lume sursă foto: guinessworldrecords.com

Cel mai bătrân bărbat din lume s-a stins din viață în casa sa din Leon, un oraș din nord-vestul Spaniei. Vestea tristă a îndurerat foarte mulți oameni, ținând cont că acesta se bucura de o familie numeroasă. El ajunsese la o vârstă extrem de greu de atins.

Cel mai bătrân bărbat din lume s-a stins din viață. La ce vârstă ajunsese

Saturnino de la Fuente a murit marți, 18 ianuarie, la vârsta de 112 ani și 341 de zile. Acesta era descris de Guiness World Record drept cel mai bătrân bărbat din lume. Spaniolul și-a dat ultima suflare în timp ce se afla acasă, în locuința din Leon, un oraș din nord-vestul Spaniei.

El ajunsese la o vârstă greu de atins, fiind admirat de numeroși oameni pentru longevitatea sa. Cu toate acestea, el nu a avut o viață chiar așa de ușoară. Acesta s-a născut pe 11 februarie 1909, la Puente Castro. Spanionul a fost declarat cel mai bătrân bărbat la vârsta de 112 ani și 211 de zile.

Dezvăluiri despre cel mai bătrân om din lume. Ce meserie avea

Saturnino de la Fuente avea o înălțime de 1,50 m, astfel că nu a fost recrutat să lupte în 1936 în timpul Războiului Civil Spaniol pentru că era foarte scund. Acesta a supraviețuit pandemiei de gripă spaniolă care a izbucnit în 1918. El și-a întemeiat o familie numeroasă alături de partenera lui.

Cel mai bătrân bărbat din lume era cizmar de meserie, el începând să lucreze într-o fabrică de pantofi încă de la vârsta de 13 ani. Acesta a avut alături de soția lui, Antonina, șapte fiice și un fiu. El s-a bucurat și de 14 nepoți și 22 de strănepoți. Decesul său a stârnit multă durere.

Care a fost secretul longevității sale. Mulți o să îi urmeze exemplul de acum încolo

În trecut, bărbatul mărturisea că secretul longevității sale constă în faptul că a avut grijă să nu rănească pe nimeni. În loc de a lupta în Războiul Civil Spaniol, acesta a pus bazele unei afaceri și a avut parte de succes. În același timp, el a fost pasionat de fotbal, ocupându-se și de această pasiune.

„O viață liniștită… și să nu faci rău nimănui.”, spunea în trecut Saturnino de la Fuente despre secretul longevității sale, potrivit guinessworldrecords.com.

Saturnino de la Fuente o să fie înmormântat la un cimitir local. În continuare, recordul de longevitate este deținut de franțuzoaica Jeanne Calment, care a trăit 122 de ani și 164 de zile. Aceasta a încetat din viață în anul 1997.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI