Fie că ne confruntăm cu anumite probleme de sănătate sau avem supărări care nu ne lasă să punem geană peste geană, în timul nopții, foarte multe persoane se plâng de faptul că ar suferi de insomnii. Internauții au găsit remediul perfect pentru a avea un somn liniștit. Iată ce trebuie să faci.
Cui nu-i plac bananele? Acestea se numără printre cele mai populare fructe din lume. Sunt foarte hrănitoare, conțin mult potasiu, au un gust dulce minunat și servesc ca ingredient principal în multe rețete de desert.
Cu toate acestea, puțini știu că aceste fructe exotice pot fi folosite pentru a face un ceai relaxant. Acest articol trece în revistă ceaiul de banane, inclusiv nutriția, beneficiile pentru sănătate și modul de preparare al acestuia.
Cum se prepară? Mult mai simplu decât crezi. Deși poate părea inedit, ceaiul de banane se face prin fierberea unui fruct întreg în apă fierbinte, timp de 10 minute, după care vei îndepărta fructul și vei bea lichidul rămas.
Ceaiul de banane se poate prepara cu sau fără coajă, în funcție de preferințele fiecăruia. Majoritatea alege să îndepărteze, totuși, coaja de banană, deoarece acest tip de ceai durează mai mult pentru a se prepara din cauza conținutului său ridicat de fibre.
În cazul în care alegi, totuși, să fierbi banana cu tot cu coajă, ceaiul se lasă la infuzat pentru 15 – 20 de minute, înainte de a fi savurat. Majoritatea oamenilor beau acest ceai infuzat cu banane cu un strop de scorțișoară sau miere pentru a-i îmbunătăți aroma.
În cele din urmă, această licoare este cel mai des savurat noaptea pentru a vindeca insomniile, astfel ca tu să ai parte de un somn liniștit și lipsit de griji.
Potrivit celor de la Healthline, ceaiul de banane este hrănitor pentru organism, deoarece gospodinele folosesc fructe întregi pentru a prepara băutura. Prin urmare, acest tip de ceai ar conține nutrienți solubili în apă care se găsesc în banane, precum vitamina B6, potasiu, magneziu, mangan și cupru.
Dat fiind faptul că majoritatea oamenilor aruncă bananele după preparare, ceaiul de banane nu este o sursă substanțială de calorii.
Deși înmuierea bananelor eliberează anumite substanțe nutritive, cum ar fi vitamina B6 și potasiu, specialiștii sunt de părere că nu vei obține la fel de mulți nutrienți precum din consumul întregului fruct. Timpi mai lungi de macerare pot crește concentrația de nutrienți din ceai.
Cu toate acestea, ceaiul de banane poate fi o sursă excelentă de potasiu și magneziu, minerale extrem de importante pentru sănătatea inimii și calitatea somnului, notează sursa citată.