Mulți dintre noi obișnuim să bem ceaiul fierbinte cu câteva felii de lămâie în el. Sau, stoarcem zeamă de lămâie în ceaiul propriu-zis pentru a-i oferi o aromă mai bună. Din nefericire, combinația nu este deloc una inteligentă. Lămâia este foarte sensibilă atât la lumină, cât și la temperatură. Tocmai din această cauză, îi punem în pericol valorile nutriționale. Află în rândurile de mai jos de ce să nu pui lămâie în ceaiul fierbinte.
Lămâia este un fruct bogat din punct de vedere nutrițional. Este una dintre principalele surse de vitamina C, fibre și alți nutrienți benefici pentru organism. Nu numai că acest produs este unul sănătos, dar are și un gust și miros distinct. Ele pot schimba aroma ceaiului sau a mâncărurilor pe care le consumăm.
Datorită gustului său proaspăt, lămâia reprezintă soluția excelentă pentru gospodinele care vor să schimbe în bine gustul unei băuturi sau a unei mâncări. Mulți oameni obișnuiesc, de exemplu, să își bea ceaiul fierbinte cu câteva felii de lămâie în el sau, cel puțin, cu puțină zeamă de lămâie.
Când bem ceai fierbinte cu felii de lămâie, putem avea impresia că acesta ne va stimula sănătatea. Sau că vom beneficia de mai mulți nutrienți care ne vor ajuta să ne reînsănătoșim, cu precădere dacă bem des ceai când răcim. Însă adevărul este unul diferit, potrivit specialiștilor.
Dacă vrem să bem ceai cu lămâie, este recomandat să lăsăm băutura să se răcească, înainte de a adăuga zeamă sau felii de lămâie. În acest fel, ne vom bucura mai mult de beneficiile reale ale acestui fruct.
Specialiștii din domeniul siguranței alimentare au explicat și care este motivul pentru care trebuie să evităm să bem ceai fierbinte cu felii de lămâie. Acest fruct este foarte sensibil la lumină, dar și la temperatură. Gospodinele care taie felii de lămâie pentru a le pune în ceaiul fierbinte în scopuri bune, fac, de fapt, o mare greșeală.
Dacă punem felii sau zeamă de lămâie în ceaiul fierbinte, nu vom beneficia de aproape niciuna dintre valorile nutriționale ale acestui fruct. Vitamina C se distruge foarte ușor la căldură. Din acest motiv, specialiștii recomandă să nu mai punem felii sau zeamă de lămâie în ceaiuri sau diverse mâncăruri fierbinți.
Putem, în schimb, să adăugăm zeamă sau felii de lămâie în ceai în momentul în care băutura s-a răcit. Doar așa ne putem bucura de toate valorile nutriționale ale acestui produs sănătos.