30 ian. 2021 | 11:33

Ceaiul de scoarță de stejar, o băutură cu puteri nebănuite. Cum se prepară corect, de fapt

Sănătate
Ceaiul de scoarță de stejar, o băutură cu puteri nebănuite. Cum se prepară corect, de fapt
Ceaiul din coaja de stejar și beneficiile lui

Întâlnit cel mai des în estul S.U.A., stejarul este folosit de foarte mult timp, atât pentru frumusețea acestuia, cât și pentru anumite remedii homeopatice. Scoarța de stejar conține o substanță foarte des folosite în a trata anumite probleme, în special pentru a controla inflamațiile externe și interne. Utilizările homeopatice și beneficiile scoarței de stejar sunt folosite de secole întregi pentru a trata mai multe tipuri de boli diferite, în condiții de siguranță.

Ce conține scoarța de stejar?

Cei ce folosesc acest ceai au descoperit că poate reduce gravitatea și frecvența pietrelor renale. Acest lucru se datorează faptului că scoarța conține magneziu, zinc, fosfor și calciu. Ele sunt folosite pentru a micșora suprafața de țesuturi afectate din organism. Scoarța de stejar conține taninuri, pectine, cvercitol, săruri minerale și rășini. Taninurile sunt formate, la rândul lor, din: acid elagic, acid galic și acid cvercitanic. De la stejar se folosește doar scoarța ramurilor tinere, de la trei până la cinci ani. Ea este recoltată în primăvară, între lunile martie și aprilie.

Ce poate trata ceaiul de scoarța de stejar?

După cum am precizat și mai sus, datorită cantităților de fosfor, zinc, magneziu și calciu, ceaiul din scoarța de stejar reduce frecvența și gravitate pietrelor la rinichi. Pe lângă acest lucru, scoarța de stejar alb ajută și la ameliorarea gutei și a hemoroizilor. Datorită substanțelor ce se regăsesc, mai ajută și la problemele în diaree, gastrită, enterită, ulcer duodenal și gastric. Mai are un aspect pozitiv și cum lupta cu faringite, gingivite, stomatite, degerături, plăgi, combate transpirația exagerată la nivelul picioarelor și luptă împotriva arsurilor.

Pentru ce este folosit ceaiul de scoarță de stejar?

  • Pentru uz intern

Se pot procura capsule, ele sunt disponibile la majoritatea magazinelor naturiste. De asemenea, puteți prepara propriul ceai din scoarță de stejar alb. Îl puteți face acasă. Adăugați câteva lingurițe de scoarță de copac într-o oală, alături de câteva căni de apă. Apoi, se fierbe toată compoziția. Să rețineți faptul că dacă adăugați mai multă scoarță, ceaiul devine mai puternic.

Se folosește sub formă de decoct de scoarță pentru a trata febra, diareea și anumite hemoragii intestinale. Tot în scop medicinal, se mai poate folosi și sub formă de cafea de ghinde măcinate pentru a trata stomacul. Această cafea se poate consuma de persoanele ce au probleme la ficat, intestine și stomac. Ea se prepară dintr-o linguriță de fruct de stejar ce trebuie prăjit. Este foarte eficientă în special în caz de diaree, ajută la reglarea scaunului.

De asemenea, pentru a trata ulcerul și gastrita hiperacidă, este recomandat să consumați un decoct preparat dintr-o scoarță de stejar. Ea este mărunțită la 200 ml în apă rece. Tot amestecul se fierbe timp de jumătate de oră. De obicei, este recomandat să consumați două căni de ceai pe zi, dar neîndulcite.

  • Pentru uz extern

Foarte mulți oameni folosesc o anumită cremă ce este făcută din scoarța de copac. Crema se poate cumpăra de la magazinele naturiste sau se poate face acasă. Se amestecă scoarța de stejar cu pulbere de rădăcină de la același arbore. Odată făcut acest lucru, se amestecă. Alifia se împrăștie pe ce zonă doriți. Imediat după aplicare, ar trebui să simțiți o senzație de ușurare aproape imediată. Aceasta este o singură metodă de preparare, dar există mai multe.

Consumul de coajă de stejar nu are efecte negative asupra majoritatea oamenilor. În special dacă o folosiți ca și remediu homeopatic. Dacă beți ceai în fiecare zi, poate provoca deshidratare. Asigurați-vă că beți o cantitate destul de mare de apă pentru a nu vă deshidrata prea tare. De asemenea, la unii oameni pot apărea senzații de amețeli și de somnolență.

PlaySport
DEZVĂLUIRI BOMBĂ! Ce s-a întâmplat în relația lui Marica după episodul „Prosopul”, când a fost prins în hotel cu nevasta altuia: „Era pandemie”
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din New York
Cancan.ro
Le-au crăpat fustițele! Bianca Drăgușanu, Ema Uta și Iuliana Pepene, pe avarii
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Iranul a început un atac asupra Israelului, lansând zeci de drone. Spaţiul aerian al Israelului se închide
Romania TV
Ce etnie are Carmen Trandafir. Artista a recunoscut fără să-i fie ruşine: „Fiecare pădure are uscăciunile ei!”
Capital.ro
INTERDICȚIE pentru cei care au casă la curte! N-ai voie să faci așa ceva lângă gardul vecinului
EVZ.ro
Cele mai rezistente zodii. Stau mereu în picioare, sunt de neînvins
Adevarul
Unde trăiesc cel mai puțin „dotaţi“ bărbaţi din lume. Locul ocupat de români în topul mondial
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
E oficial: FCSB are ”șef” până pe 9 ianuarie 2029! Nu e Gigi Becali
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Adevărul dureros despre mâncarea la all-inclusive. Actorul Bob Rădulescu își pune românii în cap
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Interzis pentru stăpânii de câini și pisici. Reguli stricte pentru toți proprietarii
Capital.ro
Mărarul, mai mult decât o plantă aromatică. Are un efect uimitor asupra sănătății
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
BOLI LETALE, fără SIMPTOME! Poți să mori din SENIN!
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei și totul a fost surprins pe camerele de filmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro