Există un ceai care poate să le vină în ajutor pacienților cu cancer. De asemenea, e benefic și pentru cei cu probleme cu inima. Despre ce e vorba și cum trebuie să-l prepari?
Bătrânii știu că ceaiul din diferite legume e foarte benefic, deși unii din zilele noastre se feresc de combinații care nu sună tocmai bine. Majoritatea preferăm ceaiuri simple din comerț sau cele pe care le preparăm din plantele obișnuite precum: codița șoricelului, tei, mușețel, sunătoare, etc.
Ceapa e un aliment de bază nu numai în gastronomie, ci și în rândul băuturilor speciale și benefice pe care le poți consuma la prânz. În principiu, ceaiul de ceapă are capacitatea de a calma simptomele de răceală sau gripă, arată descoperirile făcute în medicina populară.
Este un remediu potrivit pentru răceală și gripă în sezonul rece, dar e și bun pentru inimă. Există dovezi care atestă faptul că acesta ajută la reducerea colesterolului rău din sânge.
Mai exact, flavonoidele și quercetina din ceaiul de ceapă te ajută să îți controlezi tensiunea arterială, iar sulful prezent în compoziția legumei ajută la diluarea sângelui, lucru care previne formarea cheagurilor de sânge și blocarea arterelor – principala cauză a bolilor de inimă.
Este bun pentru pacienții diagnosticați cu cancer, arată multiplele cercetări în urma cărora s-a constatat că reduce riscul apariției bolii la plămâni, ovare, sâni, prostată sau cancer de colon. Quercitina, un antioxidant, dar și vitamina C elimină radicalii liberi din organism și inhibează enzimele responsabile de producerea lor .
„O combinație obișnuită pentru tratarea simptomelor de răceală implică adăugarea rădăcinii de ghimbir în amestec. Totodată, în cana cu ceai de ceapă se mai pot adăugă: puțin suc de lămâie, miere, un baton de scorțișoară sau usturoi. Mai mult decât atât, poți prepara ceai de ceapă din coji de ceapă. Odată ce ai curățat ceapa, pune cojile la fiert în apă, timp de câteva minute.
Strecoară și consumă ceaiul călduț. De asemenea, pentru creșterea imunității, poți opta pentru o rețetă de ceai cu coajă de ceapă: fierbe apă și toarn-o imediat într-o ceașcă care conține un plicululeț de ceai sau frunze de ceai verde și coji de la o ceapă mică sau de la jumătate de ceapă curățată. Lasă ceaiul la infuzat pentru aproximativ 10 minute și strecoară. La final poți adăuga puțină miere sau suc de lime”, arată doc.ro.