Cea mai gustoasă plăcintă cu iaurt. Rețeta este ușor de făcut, în cel mai scurt timp

Cea mai gustoasă plăcintă cu iaurt. Rețeta este ușor de făcut, în cel mai scurt timp
Rețetă pentru plăcință cu iaurt

O rețetă extrem de gustoasă și răcoritoare este cea pentru plăcinta cu iaurt. E opțiunea perfectă dacă te-ai săturat de desertul cu dovleac, mere sau brânză. Care este modul de preparare și de ce ingrediente ai nevoie?

Rețetă plăcintă cu iaurt. Modul de preparare e foarte simplu

Unii dintre bucătari de duminică se lovesc de proporții atunci când vine vorba despre plăcinta de iaurt, lucru care nu se întâmplă când ingredientul principal îl reprezintă o fructă sau chiar brânză.

Texturile diferite și combinația cu aluatul sunt cele care dau bătăi de cap. Felul acesta e un succes total la final de weekend, într-o simplă zi în care nu ai prea multe lucruri de făcut și relaxarea primează sau ai musafiri mai apropiați la o cafea și câteva povești.

Ingrediente

-1 pachet de 500 g foi de placinta
-1,5 kg iaurt gras, integral (sa nu folositi iaurt degresat, va rog frumos)
-10-12 oua
-200-250 g zahar – dupa gust
-coaja de la 1 lamaie
-1 pastaie de vanilie sau esenta
-stafide
-coaja de portocala confiata
-1 ligura cu varf gris
-100 g unt
-1 praf de sare

Mod de preparare:
Bate ouăle cu un strop de sare și lasă deoparte totul, ulterior verifică foile din pachet. Unge tava cu unt topit și așează foile câte două pe care să le ungi cu grăsimea pregătită. Amestecă iaurtul cu ouă, zahăr și aromele alături de stafide și griș și toarnă cu un polonic peste foi.

Pune 2 foi, iar mai apoi din nou iaurt până când se termină compoziția. Ultimul strat trebuie să fie de foi de plăcintă pe care să o ungi cu unt. Se lasă la răcit preț de 15-20 de minute, mai apoi se tapeteză cu zahăr pudră și se servește. Poți să-i adaugi mai multe stafide sau să pui în compoziție doar câteva linguri de brânză proaspătă de vaci.

Truc

-se unge fiecare strat de foi cu un topit, apoi se pune amestecul de iaurt.
-se pune 1 lingura cu varf de gris ca sa absoarba excesul de lichid si compozitia sa fie cremoasa. Atentie mare!!! Nu se pune mai mult de 1 lingura cu varf, pentru ca devine uscata placinta. 🙂
– nu se pun prea multe arome, ca sa nu fie o amestecatura necunoscuta. Daca folositi lamaie si vanilie sau rom este suficient, nu toate la un loc. Vanilia intensifica alte arome, in special pe cele fructate.
-cojile de portocale confiate (vedeti reteta aici) dau o savoare aparte placintei cu iaurt sau branza. (Sursa: poftă-bună.com)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI