Orez cu lapte pufos, rețetă iubită de copiii. Trucul secret care îl face irezistibil

Orez cu lapte pufos, rețetă iubită de copiii. Trucul secret care îl face irezistibil
Reteta orez cu lapte pufos

Cui nu îi place orezul cu lapte? Aceasta este rețeta iubită de copiii de toate vârstele. Indiferent că ai mâncat sau nu, pentru un desert întotdeauna se face loc. Care este trucul secret pe care toate mămicile l-au descoperit. Pentru ca rețeta de orez cu lapte pufos să fie atât de delicioasă este necesar să adaugi aceste ingrediente. Cum se prepară cel mai bun desert. 

Rețetă de orez cu lapte pufos. Ingrediente

Orezul cu lapte este unul dintre cele mai populare deserturi ale românilor. Indiferent că este dimineață, prânz sau seară, orice copil se bucură atunci când primește o porție de orez cu lapte pufos. Este un desert delicios și sănătos, cu puține calorii, care ține de foame. Rețeta asta, însă, e puțin diferită, deoarece conține ingrediente inedite care îi vor da un plus de savoare dulcelui. Care sunt alimentele de care ai nevoie pentru a face orez cu lapte pufos:

  • 200 ml lapte bio de vacă/capră

  • o cană de orez

  • un pumn de merișoare confiate

  • 50 de grame de semințe de chia

  • 20 de bucăți de fructe goji confiate

  • 20 de bucăți de migdale

  • nucă de cocos răzuită

  • 2 bucăți sănătoase de ciocolată rasă

  • 1 banană

  • 1 mandarină

Rețetă de orez cu lapte pufos. Mod de preparare

Acum că am stabilit ce ingrediente ne trebuie, iată care sunt pașii pentru a prepara rețeta de orez cu lapte pufos. Pentru început, orezul se pune la fiert în apă pentru 10-12 minute. Mai departe, laptele se pune la încălzit, într-o cratiță mică, peste care se pune orezul, după ce s-a încălzit cât de cât. Nu uita să amesteci compoziția.

În continuare, într-un bol se pun migdalele, care au fost deja date prin râșniță. Se adaugă ciocolata rasă, nuca de cocos rasă, semințele de chia, goji și merișoarele. Mai departe, după ce orezul a fiert suficient și laptele s-a integrat perfect, se pun în bolul în care se află restul ingredientelor. Se amestecă ușor, cât să se combine între ele.

Cam asta e tot. Ca un truc util, iată ce mai poți face, în continuare: după ce orezul cu lapte se răcește, se pot adăuga banane și mandarine, pentru a-i da un plus de savoare. Dacă nu ești fana citricelor sau a bananelor, poți încerca să pui fructe de pădure. Atenție! Este important ca atunci când vreți să adăugați fructe tăiate peste porția dumneavoastră să puneți doar câteva felii, pe care știți că le puteți mânca. Poftă bună!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI