România este renumită pentru peisajele de basm pe care le are, iar din ce în ce mai mulți turiști străini au început să se bucure de frumusețile de la noi. O șosea spectaculoasă din România i-a lăsat pe cei care au colindat-o cu gura căscată. Unii dintre ei au crezut că este Transfăgărășan. Toată lumea trebuie să bifeze măcar o dată în viață această destinație fabuloasă care te lasă fără reacție. Iată unde trebuie să mergi!
România are multe frumuseți care de o perioadă sunt descoperite la pas de turiștii străini. Majoritatea rămân fără cuvinte atunci când văd peisajele de la noi. O călătorie poate să fie mai frumoasă dacă alegi să mergi cu autoturismul personal. Poți să te deplasezi în liniște, te bucuri de confort și poți să oprești de câte ori crezi că este necesar.
Un loc fruntaș îl ocupă traseul din Cazanele Dunării. Toți românii ar trebui să ajungă aici măcar o dată în viață. Regiunea este impresionantă. Mai exact, este vorba de un drum pe DN 57, pe o distanță de 141 de kilometri, între localitatea Pojejena, trecând mai apoi prin Dubova, Orşova, Porţile de Fier, Drobeta Turnu Severin.
Șoseaua este mărginită pe o singură parte de peretele stâncos al munților și pe cealaltă parte de un mal abrupt. Aici poți să admiri statuia celebră a lui Decebal, sculptată în munte. Aceasta este cea mai mare sculptură în piatră din Europa.
Foarte aproape de statuie se află o grotă impresionantă în care se poate intra cu ajutorul unei bărci de mici dimensiuni. Se presupune aceasta provine dintr-o strâmtoare marină care făcea legătura între Lacul Panonic și Lacul Pontic. La peștera Veterani nu poți ajunge decât pe apă.
Ea este cunoscută și ca: „Peştera lui Veterani“, „Peştera din Pînza Curii“ sau „Peştera Piscabara”. Grota este situată la o înălțime de aproximativ 70 de metri deasupra apei, cu o lungime totală de 173 de metri și o lățime de 40 de metri.
Atunci când apele sunt scăzute, la intrarea în Cazanele Mici se pot vedea resturile unui vehicul. Acesta este autoturismul lui KAROL. În anul 1992 el a săpat în peșteră pentru a descoperi comori, iar în 1994 a revenit pentru același lucru.
Nu se știe de ce autoturismul a plonjat în apele fluviului. Karol avea atunci doar 20 de ani, pierzându-și viața pe loc din cauza impactului. Băiatul nu se întorsese de foarte mult timp pe meleaguri înainte de tragedie.