Prăjitura cu vișine este o rețetă simplă de vară și foarte delicioasă. Necesită câteva ingrediente și poate fi făcută de cineva care nu a mai făcut o prăjitură în viața lui, atât de simplu de realizat este.
Prăjitura cu vișine este un pandișpan foarte ușor de făcut cu multe vișine. Va fi un desert zemos, vanilat, acrișor și care nu rezistă mai mult de câteva ore în orice casă, mai ales într-una cu copii.
Prăjitura este și sănătoasă, pentru că are mai multe fructe decât aluat. Poate fi făcută și cu caise, piersici, pere, prune, cireșe, fiecare cu ce preferă, că tot este plin sezon al fructelor.
-8 ouă
-200 de grame de zahăr
-50 de mililitri de ulei
-250 de grame de făină
-zahăr vanilat
-coajă de lămâie
-un praf de sare
-1 kg de vișine
Mai întâi se spală vișinele, se curață de sâmburi și se lasă la scurs. Apoi, se bat bine albușurile spumă. Peste acestea se adaugă apoi zahărul și se bate în continuare până ce se face o spumă tare, densă. Spuma nu trebuie să curgă dacă se întoarce castronul cu fundul în sus. Galbenușurile se adaugă treptat, zahărul vanilat, sarea și coaja de lămâie. Apoi se lasă mixerul la turație mai mică și se adaugă treptat jumatate din făină, uleiul, apoi cealaltă cantitate de făina. Aluatul obținut se va răsturna într-o tavă tapetată anterior cu hârtie de copt.
După turnarea aluatului, vișinele care între timp s-au scurs se așează peste aluat bucată cu bucată. Unele vor trebui împinse mai în aluat, altele vor fi lăsate mai la suprafața aluatului, pentru a ramane la suprafata. Astfel vișinele se vor regăsi în toată grosimea prăjiturii delicioase. Prajitura trebuie coaptă timp de 25 minute la o temperatură de 180 de grade Celsius. Cum s-a scos din cuptor prăjitura va trebui presărată cu zahăr pudră, zahar tos sau zahar vanilat. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!