Salamul de biscuiți rămâne în amintirea copilăriei simple și frumoase a altor vremuri. Iată ce trebuie să faci pas cu pas pentru a-ți ieși un desert răcoritor și gustos!
Salamul de biscuiți își are locul pus deoparte lângă veșnicul chec în două culori sau pandișpanul cu vișine, cele mai preparate deserturi ale copilăriei. Salamul face parte din categoria clasic și bun, e răcoritor și se prepară foarte ușor. Atât de ușor încât nu ai nevoie de prea mult, nici măcar de cuptor. Sfărâmă toți biscuiții, iar în timpul acesta pune pe aragaz o crăticioară în care adaugă laptele, zahărul, untul și cacao.
Compoziția se lasă să se dea în clocot, după care se ia de pe foc și se lasă la răcit. În lapte poți pune diverse arome, dar cea mai folosită este esența de rom, după care toarnă totul peste biscuiți și amestecă bine. Poți pune înauntru nuci, alune sau rahat, poți lăsa și câteva bucățele de biscuiți mai mari pentru o altă textură. Rulează după ce ai terminat, apasă cu mâinile salamul ca să iasă cât mai compact și pune-l la frigider pentru 4-5 ore. Se poate prepara și o variantă de post, trebuie doar să înlocuiești laptele cu apa sau cu lapte de soia.
Ingrediente
500 g biscuiţi simpli
300 ml lapte
150 g unt sau margarină
6 linguri zahăr
1 fiolă esenţă de rom
4 linguri cacao (Sursa: gustos.ro)